Situație tensionată între Rusia și Azerbaidjan!

Apropo.ro / 19.10.2013, 12:00
Situație tensionată între Rusia și Azerbaidjan!
Rusia și Azerbaidjan s-au lansat în acuzații reciproce după arestarea unui azer suspectat de crima care a fost la originea revoltelor anti-imigranți din Moscova de săptămâna trecută, a raportat vineri presa rusă.

Ambasadorul azerbaidjanez la Moscova, Polad Biulbiul-ogly, citat de cotidianul Kommersant, a denunțat „o isterie” anti-Azerbaidjan în Rusia după arestarea lui Orhan Zeinalov, un imigrant clandestin azerbaidjanez, acuzat că a ucis un tânăr rus, Egor Șcerbakov, într-o suburbie a Moscovei.

Poliția rusă „a încălcat normele procedurii penale” în cazul arestării de marți ai lui Zemalov, a afirmat acesta pentru postul de televiziune Dojd.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Alexandr Lukașevici, citat de agenția Interfax, a respins imediat aceste acuzații, afirmând că criticile lui Biulbiul-ogly nu au „niciun fundament”.

O înregistrare video a arestării lui Zeinalov difuzată de YouTube îl arată pe Zeinalov încătușat, bătut și agresat verbal de către polițiști mascați, în timp ce nu opunea nicio rezistență.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!