Skoda Octavia, generatia 2004

Apropo.ro / 03.02.2004, 12:01
Skoda Octavia, generatia 2004
Noua Skoda Octavia urmeaza a fi prezentata oficial pe 2 martie la Salonul Auto de la Geneva, fiind anuntata de producator drept un model complet nou. Noua Skoda Octavia urmeaza a fi prezentata oficial pe 2 martie la Salonul Auto de la Geneva, fiind anuntata de producator drept un model

Noua Skoda Octavia urmeaza a fi prezentata oficial pe 2 martie la Salonul Auto de la Geneva, fiind anuntata de producator drept un model complet nou.

Noua Skoda Octavia urmeaza a fi prezentata oficial pe 2 martie la Salonul Auto de la Geneva, fiind anuntata de producator drept un model complet nou. Succesorul popularei Octavia inglobeaza tehnologie de ultima ora avand un design original in spiritul grupului VW. Designul si proiectarea noii Octavia au fost realizate integral la Centrul de proiectare Skoda, situat in Cehia, la Mlada Boleslav.

Modelul nou, in versiunea berlina, are lungimea de 4572 mm, cu 62 mm mai mult fata de generatia anterioara, latimea de 1769 mm, cu 39 mm mai mult, si inaltimea de 1462 mm, cu 32 mm mai mult. Noile dimensiuni ale caroseriei cat si noua arhitectura a habitaclului au permis obtinerea unui portbagaj de 560 l, cu 30 l mai mult compartiv cu prima generatie.

Gama de motorizari preia toate propulsoarele de ultima generatie utilizate de grupul VW in prezent. Versiunile pe benzina includ motoarele de 1,4 l/75 CP, 1,6 l/101 CP si cele care beneficiaza de injectie directa de benzina (FSI), mai exact 1,6 l/115 CP si 2,0 l/150. CP. Pentru clientii care prefera diesel-urile, noua Octavia dispune de noile propulsoare TDI cu pompa injector (pumpe-duse) de 1,9 l/101 CP si 2,0 l/140 CP.

Versiunea berlina va fi urmata de versiunea break, mai tarziu in decursul acestui an. Gama Octavia a fost inaugurata in 1996 si a reprezentat primul proiect Skoda realizat integral sub coordonarea VW la standarde germane. De la lansare pana in prezent, Octavia s-a vandut in peste un milion de unitati fiind cel mai de succes model din istoria marcii cehe.

Autoshow

Tags: