Skylon, cel mai rapid avion din lume

De: Gabriela Voicu / 03.05.2012, 13:30
Skylon, cel mai rapid avion din lume
Skylon, un avion creat de cercetătorii britanici, va zbura cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, devenind cel mai rapid avion din lume.

Cercetatorii britanici au creat Skylon, un avion care va putea să zboare cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului și care va deveni cel mai rapid din lume.

Skylon va putea ajunge în orice punct de pe Terra, în mai puțin de patru ore, și va zbura până la 29.000 de metri altitudine, ieșind din atmosfera terestră.

Avionul a fost conceput de compania Reaction Engines Limited, cu sediul în Culham, Oxfordshire, și va fi echipat cu un motor hibrid Sabre. Acesta funcționează atât ca motor de avion cu propulsie, cât și ca motor de rachetă.

Skylon, cel mai rapid avion

Noul Skylon va folosi propulsia pentru a ajunge la limita superioară a atmosferei terestre, iar apoi, pentru a ajunge în spațiu, motorul său va funcționa precum cel al unei rachete lansatoare.

Deocamdată, cercetătorii testează motorul și vor să prezinte proiectul la Târgul Internațional Aeronautic Farnborough, unde speră să atragă investitori pentru a strânge suma de bani necesară pentru producția completă a avionului.

Costurile acestuia ar ajunge la peste 250 de milioane de euro.