Slash va primi stea pe „Aleea Celebrităților” din Hollywood

De: Gabriela Voicu / 12.06.2012, 14:00
Slash va primi stea pe
Celebrul chitarist Slash va deveni primul muzician dintr-o trupă rock premiat cu stea pe Walk Of Fame din Hollywood.

Slash, legendarul chitarist cu pălărie care a făcut parte din trupa Guns N’ Roses, va primi stea pe „Aleea Celebrităților” din Hollywood, pe 10 iulie, devenind astfel primul muzician dintr-o trupă rock premiat cu această distincție.

Steaua lui Slash, în vârstă de 46 de ani, al cărui nume real este Saul Hudson, va fi dezvelită pe Hollywood Boulevard nr. 6901, în fața clubului Hard Rock Cafe, iar după eveniment Slash va cânta alături de chitaristul Myles Kennedy.

Actorul Charlie Sheen va ține un discurs la ceremonie.

Slash și Perla (Foto: Hepta)

Slash a făcut parte din trupa Guns N’ Roses din 1985 până la mijlocului anilor ’90. În ultimii 20 de ani, muzicianul a cântat alături de mai multe trupe, între care Slash’s Snakepit, desființată în 2002, și Velvet Revolver, din care au făcut parte doi foști membri Guns N’ Roses – basistul Duff McKagan și toboșarul Matt Sorum. În frunte cu vocalistul Scott Weiland, Velvet Revolver a câștigat un Grammy în 2004, la categoria Best Hard Rock Performance, pentru piesa „Slither”.

Slash a lansat primul album solo omonim în 2010, iar al doilea material, numit „Apocalyptic Love”, este disponibil pe piață din luna mai a acestui an.

Slash cântă la chitară

Cântărețul londonez s-a mutat în Los Angeles în copilărie, iar în prezent locuiește acolo alături de soția sa, Perla, și de cei doi copii ai lor, London, 9 ani, și Cash, 7 ani.

La 20 de ani, Slash a intrat în posesia celebrei pălării care avea să devina „semnătura” lui. Nu a cumpărat-o, ci a furat-o dintr-un magazin din Los Angeles, numit Retail Slut.

Numele lui Slash figurează și pe Rockwalk din Hollywood, un fel de Walk Of Fame dedicat rockerilor, distincție acordată muzicianului în 2007.