Slujba de vara: consola ambulanta

Apropo.ro / 12.07.2002, 07:54
Slujba de vara: consola ambulanta
În fiecare an, înainte de începerea sezonului estival, piețele de locuri de munca sunt invadate cu cereri pentru slujbe "de vara". Daca unii își aleg sa fie chelneri la restaurantele de pe litoral sau ghizi turistici temporari, americanul Stephen Pelletier va îndeplini în

În fiecare an, înainte de începerea sezonului estival, piețele de locuri de munca sunt invadate cu cereri pentru slujbe „de vara”. Daca unii își aleg sa fie chelneri la restaurantele de pe litoral sau ghizi turistici temporari, americanul Stephen Pelletier va îndeplini în acest sezon rolul de consola de jocuri ambulanta.

Pasionat de jocuri înca de la vârsta de trei ani când tatal sau i-a adus acasa o consola Pong, tânarul, acum 24 de ani, are slujba pe care o visa, povestește CNN.com.

El va fi pentru un sezon unul dintre cei 50 de tineri pe care compania producatoare de console Nintendo i-a angajat pentru a bate în aceasta vara America în lung și în lat și a-i atrage pe împatimiții de jocuri video în lupte virtuale stradale.

Cu alte cuvinte, Stephen va purta pe piept un monitor plat cu diagonala de 15 inci, o pereche de baterii în spate și câteva console și îi va invita pe toți cei care doresc sa joace „o partida” chiar și pe strada.

„Nu cred ca aceasta este cu adevarat munca. A zâmbi și a te distra privind-i pe alții cum se joaca este minunat”, spune Stephen.

Înainte de a porni însa în aceasta aventura, Pelltier și colegii sai din Nintendo Street Team au participat la un curs de pregatire de doua zile în care au învațat aproape totul despre compania care i-a angajat dar și moduri de aparare împotriva „gamer”-ilor agresivi.

Nintendo Street Team își va începe cu adevarat munca în acest sfârșit de saptamâna și vor avea drept „obiective” spațiile comerciale de mare suprafața (mall-urile), locurile unde se desfașoara concerte sau alte evenimente în șase dintre cele mai mari orașe din Statele Unite.

Misiunea lor va fi sa strârneasca interesul iubitorilor de jocuri video și nu numai pentru ultimele realizari ale companiei Nintendo. Uniforma cu care vor fi echipați membrii Nintendo Street Team este o replica a costumelor personajelor care animeaza jocurile precum Super Mario și Teletubbies.

Slujba presupune ca ziua de munca sa aiba șase ore iar saptamâna, trei zile lucratoare (vineri, sâmbata și duminica). Pâna la jumatatea lunii august cei aproape 50 de membri ai echipei Nintendo Street vor oferi „gamer”-ilor posibilitatea de a se juca simultan pe consolele mobile chiar și în numar de 40.

Proaspat angajații firmei Nintendo au vârste cuprinse între 18 și 27 de ani și au fost selectați din 700 de pretendenți. Salariul lor se ridica la 100 de dolari pentru fiecare zi în care muncesc (300 $ pe saptamâna).

Inițiativa celui de-al doilea producator mondial de console video este menita a aduce firmei Nintendo un plus de popularitate în rândul pasionaților de jocuri și, de ce nu, ulterior, o cota mai mare de piața.

Pâna la sfârșitul acestui an, analiștii firmei de cercetare Informa Media Group se așteapta ca, în întreaga lume sa fie vândute peste 70 de milioane de console.

Din aceasta cifra, Sony își revedica 69% (cu peste 48 de milioane de exemplare de PS2), în timp ce Nintendo (numarul doi mondial) apreciaza ca va vinde 15 milioane de console.

Al treilea loc ar urma sa fie ocupat de Microsoft cu aproximativ 7 milioane de console Xbox vândute pâna la sfârșitul lui 2002.

Potrivit acelorași analiști, vânzarile de hardware și software în acest domeniu se vor ridica în 2002 la 22 miliarde de dolari.

Iuliana Butuc-Cerchez