„Slumdog Millionaire” a luat opt Premii Oscar!

De: Dragos Tanase / 23.02.2009, 08:37
"Slumdog Millionaire" a fost recompensat cu 8 premii, inclusiv pentru cel mai bun film, la Gala Oscar.

"Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, a fost recompensat cu 8 premii Oscar pentru cel mai bun film si cea mai buna regie, la cea de-a 81-a editie a premiilor Academiei americane de film, care au fost decernate duminica, la Kodak Theatre din Los Angeles, informeaza HBO, citat de Mediafax.

Filmul "Slumdog Millionaire", considerat marele favorit in sezonul care a precedat premiile Oscar, dupa ce a castigat toate distinctiile importante, printre care Globul de Aur, prezinta o poveste de dragoste, avand ca fundal o Indie cantonata intre Evul Mediu si secolul XXI.

Daca succesul acestui film a fost aplaudat la scena deschisa, nu acelasi lucru se poate spune si despre unul dintre marii favoriti ai galei, "The Curious Case of Benjamin Button" (avandu-l ca protagonist pe Brad Pitt), care s-a dovedit a fi marele invins, premiat la categorii secundare.

Kate Winslet a obtinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru partitura din "The Reader", iar Sean Penn a obtinut Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru partitura din "Milk".

De asemenea, Heath Ledger, Jokerul din "Cavalerul Negru", de Christopher Nolan, a devenit al doilea actor care a castigat un premiu Oscar postum, dupa Peter Finch, in 1977 ("Reteaua").

Citeste lista completa a castigatorilor Premiilor Oscar, pe Mediafax.ro

Cum ti s-a parut a 81-a editie a Premiilor Oscar? Dar lista invingatorilor din acest an?

VEZI TOATE POZELE, PE SHOWBIZ.RO

 

 

NU RATA GALERIA FOTO!