Smiley, ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF

De: Gabriela Voicu / 12.11.2013, 17:15
Smiley, ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF
Popularul cântăreț român Smiley a primit, azi, titlul de ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF, iar Prima acțiune la care participă este campania "Să punem capăt violenței".

Popularul cântăreț român Smiley a primit, azi, titlul de ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF și a declarat că „adolescenții și copiii trebuie influențați, pentru că ei pot schimba lucrurile în România”.

Andrei Tiberiu Maria, cunoscut ca Smiley, a declarat azi într-o conferință de presă că a fost convins cu ușurință să devină ambasador al bunăvoinței pentru Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), pentru că este foarte interesat să schimbe lucrurile din jurul său.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

„Nu știu eu cât pot să influențez oamenii din România, dar cred că am o voce care poate fi auzită. Încerc să fac treaba asta și aș vrea să se poată schimba mentalitatea, dar durează. O mentalitate nu poate fi schimbată într-un an sau cu o campanie”, a declarat Smiley pentru Mediafax.

Smiley

Prima acțiune la care participă Smiley este campania „Să punem capăt violenței”, care se va desfășura în perioada noiembrie – februarie”, a spus cântărețul.

Campania „Să punem capăt violenței” se va desfășura pe o perioadă de trei ani, acțiunile din perioada noiembrie 2013 – februarie 2014 fiind doar prima fază a acestui proiect. Spotul campaniei rulează pe diferite canale media.

Potrivit reprezentanților UNICEF, anul trecut au fost înregistrate aproximativ 11.000 de cazuri de copiii bătuți atât de dur încât a fost nevoie de intervenția poliției sau a unui asistent social. Totodată, reprezentanții UNICEF spun că, în realitate, numărul copiilor bătuți în România este mult mai mare.

De mai bine de 50 de ani, UNICEF colaborează cu celebrități pentru a aduce în atenția publică nevoile copiilor din întreaga lume. UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. UNICEF este susținut financiar integral prin contribuțiile voluntare ale persoanelor fizice, corporațiilor, fundațiilor și ale guvernelor.