Smoothie cu merişoare, ideal dacă eşti la dietă

De: Cristiana Trifu / 29.08.2018, 11:34
Smoothie cu merişoare, ideal dacă eşti la dietă
Merişoarelor li se mai spune şi „doctorul rinichilor”, pe lângă faptul că în cosmetică s-a dovedit că încetinesc procesul de îmbătrânire. În pus, încă din antichitate se ştie că tratează numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar prin aceea că împiedică bacteriile să se depună pe pereţii vezicii. Unii specialişti ar spune chiar că proprietăţile medicinale ale merişoarelor sunt mai presus decât beneficiile nutriţionale.

Fă-ţi un smoothie din merişoare şi băutură de migdale, mai ales dacă eşti la dietă, şi o să vezi câtă energie o să ai toată ziua, mulţumită vitaminelor A şi C, betacarotenului, potasiului, fosforului, manganului şi fibrelor. Şi să nu uităm: sucul de merişoare conţine calciu, ceea ce înseamnă că luptă pentru tine împotriva osteoporozei şi contribuie la o dantură sănătoasă. Aceste fructe mici accelerează metabolismul – acizii organici din merişoare dizolvă depozitele de grăsime – şi, datorită numărului mare de antioxidanţi – care elimină depunerile colesterolului pe artere –, îţi conferă o piele fermă şi un ten strălucitor.

Iată şi reţeta noastră de smoothie cu merişoare, pentru care ai nevoie de:
• 3 sferturi de pahar cu gheaţă
• 1 cană de lapte de migdale
• 1 lingură rasă de merişoare confiate
Pune toate ingredientele în blender şi amestecă-le bine. Gheaţa se va mărunţi şi se va combina cu laptele de migdale, rezultând un gust mătăsos, dar în acelaşi timp răcoritor, care îţi rămâne pe buze şi după ce ai terminat băutura.

Tags: