SMS-ul electoral ne enerveaza… local!

De: Dragos Tanase / 02.06.2008, 11:19
In fiecare campanie electorala, printre metodele de a ne atrage atentia, partidele politice si candidatii lor se bazeaza pe una ilegala: SMS-ul!

In fiecare campanie electorala, deci si acum la alegerile locale, printre multe alte metode de a ne atrage atentia, partidele politice si candidatii lor se bazeaza pe una, pe cat de ilegala, pe atat de perseverenta, deci enervanta.

Pe sistemul "nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase", ne trezim cu cate un mesaj pe telefonul mobil (SMS, pe scurt) in care ni se spune cu cine sa votam, dar nu si de ce.

Teoretic, cu 24 de ore inainte oricarui scrutin se opreste orice campanie electorala si alegatorii nu mai pot fi influentati prin nicio metoda, in acest sens.

Insa, asa cum exista pliante anonime in care sunt atacati candidatii adversi, asa si SMS-urile nesemnate ne deranjeaza pana in ultima clipa a alegerilor.

SMS electoral Singura diferenta este aceea ca pe telefonul mobil gasim numele partidului sau a candidatului pe care ni se cere sa punem stampila "Votat".

Toata lumea se intreaba de unde fac, agentii electorali, rost de numerele noastre de telefon, dar intr-o tara in care serviciile secrete asculta convorbirile "la liber", spam-ul electoral este cea mai usoara si ieftina metoda de a actiona persusaiv asupra electoratului.

Doar ca uneori ne scoate din minti, nu-i asa?

DACA AI PRIMIT SI TU UN ASTFEL DE SMS, TRIMITE-NE TEXTUL ! POTI SA SI COMENTEZI, DACA TE-A ENERVAT!