SMURD-ul clujean „dă clasă” omologilor săi germani

De: Marian Andrei / 22.06.2012, 15:00
SMURD-ul clujean
Un echipaj din cadrul SMURD Cluj a obținut primul loc la un concurs de prim-ajutor desfășurat în Germania, la cea mai avansată categorie din concurs ca nivel de pregătire.

Concursul, desfășurat în perioada 15-16 iunie 2012, a fost organizat de către Asociația Regională a Cavalerilor Ioaniți Mittelthüringen, organizație ale cărei activități sunt acordarea primului ajutor medical, acțiuni umanitare și cooperarea cu structuri similare la nivel internațional și a avut ca scop evidențierea nivelului de pregătire a echipajelor de prim-ajutor din cadrul structurii.

Cele 46 de echipaje înscrise la concurs au cuprins membri profesioniști și de tineret împărțiți pe categorii de vârstă și competențe.

Categoria S, la care clujenii au fost înscriși, a adus în competiție echipajele de prim-ajutor cele mai avansate. Participarea a fost în calitate de invitați de onoare, iar punctajul obținut a adus echipei noastre locul I și aprecierile părții germane„, se arată într-un comunicat al Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Echipa a fost formată din Claudia Mureșan – asistent în cadrul SMURD Cluj, Andrei Bălan – paramedic voluntar și coordonator al paramedicilor voluntari din cadrul SMURD Cluj, plutonier major Andras Deak, plutonier Aurel Dobârtă – instructori din cadrul Centrului de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență al ISU Cluj, plutonier major Zoltan Gabora – paramedic din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin și plutonier Emil Tudor – paramedic din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej.