Snoop Dogg

Apropo.ro / 15.09.2008, 00:00
Snoop Dogg
Pe 19 sept . 2008 , artistul american va urca pe scena de la Arenele Romane , alături de 11 instrumentişti, pentru un show de rap şi hip - hop made in California, în cadrul unui eveniment la care PRO TV Magazin este partener media.

Snoop Dogg (pe numele său adevărat Cordozar Calvin Broadus Jr.) a încercat de toate: alcool, droguri, femei uşoare, a stat vreo 6 luni în închisoare, a fost chiar şi suspect într-un caz de crimă, dar rap-ul şi hip-hop-ul l-au salvat întotdeauna în faţa fanilor săi, care i-au iertat orice abatere. Cariera şi-a început-o ca MC, iar şansa lui s-a numit Dr. Dre, care l-a chemat la o primă audiţie.

În ‘93, debutează cu “Doggystyle”, un album de tip “g-funk” rap – stil propriu Coastei de Vest, iar single-urile “Who Am I (What’s My Name)?” şi “Gin and Juice” au intrat în top 10. În anul următor, Dogg a realizat un scurt-metraj despre procesul în care a fost acuzat pe nedrept de crimă, “Murder Was the Case”. După încă un album, “Tha Doggfather”, şi după pierderea celui mai bun prieten al său, Tupac Shakur, Snoop n-a mai fost la fel de interesat de cariera sa şi a renunţat la colaborarea cu vechea casă de discuri.

În ’98 însă, el revine cu “Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told” şi cu o scurtare a numelui său de scenă, de la Snoop Doggy Dogg (provenit dintr-un alint al mamei sale) la Snoop Dogg. Între timp, se căsătorise cu Shante Taylor, iubita lui din liceu, care de altfel i-a dăruit şi trei copii: Corde (14 ani), Cordell (11 ani) şi Cori (8 ani).

Prin 2004, în urma unor neînţelegeri – legate de infidelităţile lui şi de consumul de droguri – cei doi erau în pragul divorţului, dar au revenit destul de repede la sentimente mai bune. Atunci Snoop Dogg a declarat că a renunţat la “iarbă”, dar nu peste mult timp a fost acuzat de posesie de marijuana.

De pe scenă, Snoop a “aterizat” pe platourile de filmare. A jucat în 44 de filme şi seriale (“Training Day”, “Starsky & Hutch”, “Monk”), iar muzica sa poate fi auzită pe 56 de coloane sonore (“Natural Born Killers”, “Scary Movie”, “Bad Boys 2”, “CSI: Miami”).

Show-ul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, “Ego Trippin”. În 2007, a ocupat locul 7 (după Jay-Z, 50 Cent, Diddy, Timbaland, Dr. Dre şi Eminem) în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop, cu o avere estimată la 17 milioane de dolari