Șoareci uriași ataca pescarușii pe o insula din sudul Atlanticului

Apropo.ro / 27.07.2005, 11:42
Șoareci uriași ataca pescarușii pe o insula din sudul Atlanticului
Experții britanici au avertizat asupra apariției, în insula Gough din sudul Atlanticului, a unei specii de șoareci uriași care manânca de vii puii de albatroși, relateaza Sky News. Șoarecii ajung la dimensiuni triple fața de cei de pe continent și


Experții britanici au avertizat asupra apariției, în insula Gough din sudul Atlanticului, a unei specii de șoareci uriași care manânca de vii puii de albatroși, relateaza Sky News.

Șoarecii ajung la dimensiuni triple fața de cei de pe continent și ataca numai noaptea. „În momentul în care un șoarece ataca un pui, ceilalți sunt atrași de mirosul sângelui. Strângându-se mai mulți, rod din corpul pasarii, pâna aceasta moare”, afirma expertul Ross Wanless.

Oamenii de știința susțin ca șoarecii devoreaza anual mai mult de un milion de pui de pasari marine în insula Gough, cea mai sudica din arhipelagul Tristan da Cunha.

Zona, inclusa în lista World Heritage, este una dintre cele mai importante colonii de pasari marine din lume, iar experții avertizeaza ca, din cauza rozatoarelor, ar putea fi distrusa în urmatoarele câteva decenii.

Mediafax