Șoc în Italia! Eliminarea de la Campionatul Mondial de fotbal a făcut victime

Apropo.ro / 24.06.2014, 23:28
Șoc în Italia! Eliminarea de la Campionatul Mondial de fotbal a făcut victime
Naționala de fotbal a Italiei a părăsit Campionatul Mondial din Brazilia pe ușa din spate, Squadra Azzura fiind eliminată încă din faza grupelor.
Victoria concludentă din prima rundă, 2-1 cu Anglia, anticipa un parcurs exemplar al italienilor, dar eșecul surprinzător din partida cu Costa Rica, 0-1, i-a adus pe elevii lui Cesare Prandelli în situația de a da piept cu Uruguay, marți seara, într-un joc de totul sau nimic.
 
Miza și-a spus cuvântul și partida a fost una închisă, cele două formații chinuindu-se să nu riște absolut nimic. În cele din urmă, Marchisio a fost eliminat în minutul 59, pentru un fault grosolan, iar Diego Godin a înscris, în minutul 81, golul care a adus calificarea Uruguaiului, sud-americanii impunându-se cu 1-0.
 
Uruguay a încheiat doar pe locul al doilea Grupa D, sud-americanii fiind depășiți de Costa Rica, formație care a încheiat neînvinsă o grupă în care era cotată de departe cu ultima șansă la calificare. După 3-1 cu Uruguay și 1-0 cu Italia, Costa Rica nu a riscat nimic împotriva Angliei și a obținut un 0-0 care i-a asigurat punctul de care avea nevoie pentru a câștiga grupa.
 
Eșecul lamentabil al Squadrei Azzura de la Campionatul Mondial de fotbal a făcut victime. Selecționerul Cesare Prandelli și-a anunțat demisia, pe motiv că proiectul său a eșuat evident. Iar exemplul lui Prandelli ar putea fi urmat de Giancarlo Abete, presa italiană mizând și pe o demisie a președintelui Federației Italiene de Fotbal.
 
Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal le găsiți AICI.
 
Programul meciurilor de la Campionatul Mondial de fotbal îl găsiți AICI.