ȘOCANT: Foametea îi determină pe nord-coreeni să-și mănânce copiii

De: Gabriela Voicu / 28.01.2013, 17:20
ȘOCANT: Foametea îi determină pe nord-coreeni să-și mănânce copiii
Disperarea cauzată de lipsa alimentelor îi împinge pe locuitorii din Coreea de Nord să își mănânce copiii.

Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și executat după ce și-a omorât cei doi copii pentru a-i mânca.

Foametea face ravagii în provinciile rurale din zona Hwanghae, iar acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri de canibalism semnalate de surse ale jurnaliștilor de la Asia Press, care au realizat un documentar pe această temă.

Jurnaliștii au ajuns la concluzia că aproximativ 10.000 de oameni au fost uciși de foametea „ținută secretă” de autoritățile comuniste și că există temeri serioase privind răspândirea actelor de canibalism în întreaga țară.

Potrivit acelorași surse, alt bărbat și-a dezgropat nepotul și i-a mâncat rămășițele. Aceste reacții disperate ale populației sunt puse atât pe seama secetei cumplite care a afectat zonele rurale din Coreea de Nord, cât și a politicii lui Kim Jong Un, care a decis confiscarea produselor alimentare din Hwanghae pentru a le furniza locuitorilor din capitala Pyongyang.

Kim Jong-Un

Articolul șocant publicat de Asia Press vine în contextul în care liderul Kim Jong-Un a cheltuit sume uriașe de bani pentru lansarea a două rachete în cadrul unor teste nucleare.

Nu este prima dată când presa internațională publică informații despre cazurile de canibalism provocate de foametea cumplită din regiunile rurale nord-coreene. Anul trecut, în luna mai, Institutul Coreea pentru Uniune Națională din Coreea de Sud a afirmat că un bărbat a fost condamnat și executat după ce și-a omorât un coleg și a mâncat bucăți din acesta, restul cadavrului încercând să-l vândă.

Alt nord-coreean a fost executat tot anul trecut, în mai, după ce a ucis 11 persoane și a vândut bucăți din cadavrele lor drept carne de porc.

Nu în ultimul rând, au fost semnalate cazuri de canibalism și în închisorile din Coreea de Nord, țară cu aproximativ 24 de milioane de locuitori.