Socant! Oamenii se trag din… soareci?!

Apropo.ro / 26.08.2011, 09:55
Socant! Oamenii se trag din... soareci?!
Cercetatorii de la Muzeul de Istorie Naturala din Pittsburgh sustin ca la originea civilizatiei umane sta un rozator ce a trait in China, in urma cu 160 de milioane de ani. Sa fie oare adevarat?

Despre rozatoare se spune ca ar fi trait undeva in nord-estul Chinei, in perioada Jurassic, in vremea cand existau dinozaurii pe Pamant.

O fosila bine conservata a acestei creaturi a fost descoperita in provincia Liaoning. Tot acolo unde arheologii au descoperit si primele dovezi potrivit carora au existat dinozauri cu pene si pasari primitive.

Botezata Juramaia sinensis – „mama chineza din Jurassic” -, fosila apartine celui mai primitiv mamifer descoperit pana acum. Se pare ca din acesta au evoluat toate celalalte mamifere, inclusiv primatele, stramosii directi ai oamenilor.

„Juramaia, care a trait acum 160 de milioane de ani, este fie stra-stra-matusa, fie stra-bunica tuturor mamiferelor care traiesc in zilele noastre. Analiza scheletului indica faptul ca era o creatura agila, cu o abilitate deosebita de a se catara. Acest lucru ar putea explica cum a reusit sa supravietuiasca erei dinozaurilor – catarandu-se si ascunzandu-se in copaci”, a declarat doctorul in paleontologie Zhe-Xi Luo, de la Muzeul Carnegie.

Citeste mai multe detalii despre oamenii se trag din soareci, pe stirileprotv.ro