ȘOCANT: Un tânăr a vânat o caracatiță și e în pericol de moarte!

De: Gabriela Voicu / 05.11.2012, 14:00
ȘOCANT: Un tânăr a vânat o caracatiță și e în pericol de moarte!
După ce a postat o poză controversată pe Facebook, un tânăr american a primit numeroase amenințări cu moartea. Află despre ce e vorba!

Un tânăr de 20 de ani, care își spune „Vânătorul de caracatițe”, i-a șocat pe locuitorii din Seattle, SUA, după ce a scos o caracatiță din Pacific și a luat-o acasă pentru a o găti.

Pentru acest gest, Dylan Mayer a primit numeroase critici și chiar amenințări cu moartea, după ce tânărul a postat pe Facebook o fotografie în care zâmbește în timp ce măsoară caracatița moartă.

Revoltați, mai mulți activiști au demarat o campanie pentru a interzice vânatul de caracatițe în Seattle. Autoritățile s-au declarat indignate de gestul tânărului, însă au spus că nu au ce să-i facă. „Putea să fie și el mai atent și să-și găsească un moment mai bun pentru a face asta. E la fel ca vânatul de căprioare. Nu poți să ucizi una în fața unui copil”, a declarat inspectorul Wendy Willette.

Dylan Mayer a vânat o caracatiță

Familia lui Mayer a dat o declarație publică în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la amenințările cu moartea pe care tânărul le-a primit.

Admirate de experții marini pentru inteligența și abilitățile de a-și schimba înfățișarea, caracatițele gigant din Pacific nu sunt protejate prin lege, însă, de obicei, ele nu sunt vânate pentru hrană.