Societe Generale vinde actiuni sub pretul pietei

Apropo.ro / 12.02.2008, 11:26
Societe Generale vinde actiuni sub pretul pietei
SocGen spera sa obtina 5,5 mld. euro din vanzarea de actiuni la un pret cu 39% mai mic fata de cel de inchidere din data de 8 februarie.

SocGen spera sa obtina 5,5 mld. euro din vanzarea de actiuni la un pret cu 39% mai mic fata de cel de inchidere din data de 8 februarie, in incercarea de a-si reface capitalul afectat de cea mai mare frauda din istoria bancara. Oferta SocGen este destinata exclusiv propriilor actionari care vor putea cumpara titluri la un pret de 47,50 euro fiecare, acestia putand achizitiona o actiune pentru fiecare patru actiuni detinute deja. In acelasi timp, banca a anuntat ca anul trecut a obtinut un profit de 947 mil. euro, peste nivelul estimat anterior, scrie Bloomberg.

Emisiunea de actiuni vine la mai putin de trei saptamani dupa ce banca a anuntat ca operatiunile neautorizate ale unui trader au atras pierderi de 4,9 mld. euro, ministrul francez de finante declarand ca aceasta situatie se datoreaza "esecului" sistemului de control al SocGen.

"Aceasta emisiune de actiuni cu drepturi de alocare atasate reprezinta o chestiune pe viata si pe moarte pentru SocGen", considera Pierre Flabbee, analist la Kepler Equities din Paris.