Software anti P2P

Apropo.ro / 18.01.2005, 12:52
Software anti P2P
Un grup de monitorizare P2P din SUA recunoaste ca a dezvoltat un software care poate identifica si depista negociatorii de fisiere. BayTSP foloseste o tehnica denumita software "spidering" pentru a determina care utilizator a incarcat fisierul in cauza pentru descarcare. Software-ul

Un grup de monitorizare P2P din SUA recunoaste ca a dezvoltat un software care poate identifica si depista negociatorii de fisiere.

BayTSP foloseste o tehnica denumita software „spidering” pentru a determina care utilizator a incarcat fisierul in cauza pentru descarcare.

Software-ul denumit FirstSource trimite cereri multiple pentru un fisier in mod foarte rapid. Deduce ofertantul initial, presupunand ca doar acela detine fisierul intreg, incarcand originalul.

Dupa raspunsul afirmativ, Bay TSP monitorizeaza pe cei care descarca de la sursa originala, raporteaza aceasta sursa industriei muzicale care poate lua masuri.

Bay TSP considera ca software-ul rezolva problema prin depistarea piratilor de pe retelele file-sharing, gasind fisierele originale. Pot fi sute de mii de copii disponibile pentru descarcare, insa toate provin din cateva surse.

Conform companiei, folosind FirstSource, industria muzicala se poate concentra in urmarirea si pedepsirea surselor distribuirilor ilegale.

Totusi expertii P2P afirma ca software-ul este prea usor de urmarit. Astfel dezvoltatorii pot modifica softwarele pentru a scapa de sub monitorizare.

Sursa: www.bignewsnetwork.com, preluat de SmartNews.