Softwin la conferinta Microsoft

Apropo.ro / 27.07.2004, 13:40
Softwin la conferinta Microsoft
Compania Softwin a participat, la invitația Microsoft, la conferința anuala "Societatea informaționala și regiunile", organizata la Budapesta de catre Innovative Actions Network for the Information Society (IANIS). In cadrul acestui eveniment au fost dezbatute, din

Compania Softwin a participat, la invitația Microsoft, la conferința anuala „Societatea informaționala și regiunile”, organizata la Budapesta de catre Innovative Actions Network for the Information Society (IANIS).

In cadrul acestui eveniment au fost dezbatute, din perspectiva locala, regionala, naționala și pan-europeana, subiecte cruciale pentru Europa, cum ar fi dezvoltarea regionala, finanțarea, echilibrul, transferul de tehnologie și interoperabilitate.

Discuțiile din cadrul conferinței s-au axat pe politicile, tendințele și implementarea de proiecte în patru domenii de mare actualitate: eGovernment, eCommunities, eContent și eLearning.

În cadrul secțiunii de eGovernment, Softwin și Microsoft România au prezentat proiectul Government Gateway, care a fost premiat la WSIS, Geneva.

Sistemul Electronic Național, www.e-guvernare.ro, funcționeaza 24 de ore pe zi și pune la dispoziția cetațenilor și mediului de afaceri din România șapte servicii online pentru companii și 164 de formulare de la 465 de instituții ale administrației, disponibile pentru descarcare.

„În România, penetrarea serviciilor de eGuvernare trebuie susținuta atît din partea guvernului cît și din partea cetațenilor. Lipsa de încredere în noile tehnologii și, în unele locuri, lipsa unei infrastructuri adecvate, împiedica accesul cetațenilor la servicii on-line într-un mod eficient și echitabil.” a declarat Emil Virag, director Software & Servicies Softwin.

Mediafax Business/ IT