SOIREES DE LA MODE, ediţia XX, un eveniment aniversar inspirat din viaţa Marthei Bibescu

De: Cristiana Trifu / 21.11.2018, 12:38
SOIREES DE LA MODE, ediţia XX, un eveniment aniversar inspirat din viaţa Marthei Bibescu
100 de rochii spectaculoase şi 50 de perechi de pantofi wow

Miercuri, 14 noiembrie, designeri cunoscuţi, dar şi debutanţi plini de talent, bloggeri de fashion, influenţatori şi jurnalişti şi-au dat întâlnire la ediţia cu numărul 20 a evenimentului concept dedicat modei – „Soirees de la mode”, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti.

Ediţia aceasta a fost inspirată de personalitatea minunată a Marthei Bibescu, o femeie remarcabilă, poetă, romancieră, politiciană, debordând de nobleţe şi frumuseţe.

Martha Bibescu a fost fiica lui Ion Lahovary, ministru al României la Paris şi ministru de Externe, şi a Smarandei (Emma) Mavrocordat şi s-a căsătorit cu prinţul George Valentin Bibescu. De asemenea, a fost una din primele femei-mason ale României.

„Martha Bibescu a fost o femeie nu numai excepţional de frumoasă, de delicată şi de talentată, ci şi un adevărat simbol al carităţii, nobleţei, eleganţei, bunului-simţ. Am decis să îi sărbătorim personalitatea remarcabilă la cea de-a douăzecea ediţie a evenimentului Soirees de la mode şi să ne bucurăm din plin, alături de 15 designeri, de moştenirea ei estetică”, a afirmat jurnalistul de modă Alin Gălăţescu, organizatorul show-ului care a atras peste 250 de persoane.

Seara de 14 noiembrie a fost cu totul specială şi pentru că a marcat sărbătorirea a 25 de ani de promovare a modei pentru Alin Gălăţescu. Publicul a putut admira creaţiile unora dintre cei mai cunoscuţi designeri, dar şi a unor debutanţi promiţători, care au adus pe catwalk 100 de rochii originale şi 50 de perechi de pantofi senzaţionali.

„Ca publicul să se poată bucura de un asemenea show, e nevoie de zeci de ore de repetiţii, la care se adaugă poate sute de ore de muncă ale designerilor invitaţi. În cei 25 de ani de când organizez astfel de evenimente de popularizare a modei am descoperit tinere talente care au ajuns un nume în domeniu şi am reuşit să facă moda accesibilă oamenilor de rând. Mi-am propus de la bun început să spulbăr graniţa asta de netrecut şi am reuşit, prin astfel de evenimente, să scriu o mică pagină din istoria acestui domeniu în România”, a mai spus Alin Gălăţescu.

La cea de-a douăzecea ediţie au fost prezenţi următorii designeri: Aleha Toncea – încălţăminte Tezyo by Otter Distribution/ Alexandra Calafeteanu – accesorii TriaAlfa / Aida Lorena / Cristina Lazar – încălţăminte Mussette / Norina St – accesorii TriaAlfa/ Isabelle Vijiac /Lia Aram by Anemone Stanchi – accesorii Iulia Gorneanu /Mimi Chipaila / Olga Cataraga / Sandra Chira – încălţăminte Mussette / Iza van Dee / Romanita Iovan / Marie Ollie by Don Arthur /Studio Cabal by Diana Dianu – accesorii TriaAlfa si Simina Filat / Simona Semen – încălţăminte Tezyo by Otter Distribution

Premiul ELYSEE pentru creaţia cea mai apropiată de tema evenimentului a fost acordat celei mai neaşteptate şi interesante reveniri: Romaniţa Iovan.