Soket Window sau priza solară – gadgetul ce are nevoie de soare și un geam (Poze)

Redacția / 27.05.2013, 14:00
Priza pentru geam care se încarcă de la soare pare o idee bună, dar are și dezavantajele ei, după cum era de așteptat.

Conceptul prizei solare care se atașează pe un geam, orientat către soare desigur, aparține designerilor Boa Oh și Kyuho Song.

priza

Acest tip de priză este wireless, nu are atașate nici alte gadgeturi, ci trebuie lipită pe un geam în care bate soarele. Este un sistem cât se poate de simplu și inovativ, care elimină kilometri de cabluri ce există în orice locuință sau birou. Cu toții avem nevoie de o priză, în condițiile în care „depindem” de gadgeturi precum telefoanele mobile, tabletele, laptopurile, pc-urile, și multe altele.

priza

Priza solară wireless este de bun ajutor și atunci când nu te afli într-o locuință unde să fie o priză. Cu siguranță că au existat momente când te-ai simțit neajutorat că rămâi fără baterie la telefon, etc.

La capitolul dezavantaje am bifa faptul că dispozitivul Soket Window este nefolositoar într-o zi mohorâtă, ploioasă, pentru că are nevoie de 5-8 ore pentru a se încărca complet. Undeva între avantaje și dezavantaje am putea plasa faptul că priza poate oferi energie doar 10 ore după ce s-a încărcat.

priza

Deși priza solară este doar în stadiul de concept, designerii speră ca până la lansarea ei să îi îmbunătățească eficiența de stocare a energiei, dar și timpul de încărcare.