Soldații chinezi intră tot mai greu în tancuri

De: Marian Andrei / 19.02.2014, 17:00
Soldații chinezi intră tot mai greu în tancuri
Armata chineză se confruntă cu o mare problemă: în ultimii 20 de ani, anatomia soldaților chinezi s-a modificat, ei fiind mai înalți și mai corpolenți, astfel că armamentul "le-a rămas mic".

Acest lucru este relatat în ziarul Armatei populare chineze, care publică un studiu desfășurat din 2009 asupra a 20.000 de militari.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Potrivit studiului, înălțimea media a soldaților a crescut cu doi centimetri în ultimele două decenii, în timp ce circumferința taliei s-a mărit cu cinci centimetri.

Potrivit studiului, această creștere a dimensiunilor crează disconfort la intrarea soldaților în tancurile proiectate acum 30 de ani, când soldații erau mai mici.

Nu numai tanchiștii sunt afectați de această situație: a fost constatată scăderea preciziei tirului, principala cauză fiind „scurtimea” tevilor armelor în condițiile în care trăgătorii sunt tot mai înalți. 

În ziar se precizează că responsabilii armatei vor lua în considerare proiectarea de noi arme și echipamente militare luând în calcul noi măsurători a 28 de parametri ai corpului.