Solistul trupei Iron Maiden vine în România

Apropo.ro / 02.08.2007, 09:24
Solistul trupei Iron Maiden vine în România
Solistul legendarei trupe de heavy metal Iron Maiden, Bruce Dickinson, va veni în România la finele lunii august. Rockerul îndragostit de pilotaj va comenta competiția aeriana Aero Grand Prix Constanța Challenge 2007, ce se va desfașura în premiera naționala, în


Solistul legendarei trupe de heavy metal Iron Maiden, Bruce Dickinson, va veni în România la finele lunii august. Rockerul îndragostit de pilotaj va comenta competiția aeriana Aero Grand Prix Constanța Challenge 2007, ce se va desfașura în premiera naționala, în stațiunea Mamaia, în perioada 25 – 26 august.

Bruce Dickinson, care deține licența de pilot profesionist și este angajat al unei companii aeriene britanice, va sosi la Constanța pilotând un AN-2, de la București.

Aero Grand Prix Constanța Challenge 2007 este o demonstrație aviatica internaționala în care piloții se vor întrece în curse de viteza, ținta și lupta simulata.

La manifestarea organizata de Primaria Constanța și Regional Air Services Tuzla vor participa opt avioane la manșa carora se vor afla piloți renumiți din strainatate, câștigatori ai circuitelor de Aero Grand Prix, similare competițiilor de Formula 1. Românii vor fi reprezentați de Lotul național de acrobație aeriana și de parașutiștii de la Aerodromul Tuzla, care vor avea evoluții în afara concursului.

Demonstrația va fi precedata de trei zile de antrenament, iar în 25 – 26 august, între orele 14 și 19, publicul va asista de pe plaja stațiunii Mamaia, de la o distanța de 400 metri, la întrecerea aeriana care se va desfașura pe o lungime de 2.000 metri, în zona digurilor de larg din Marea Neagra. „Vor fi mașini Ferrari zburând pe cer”, au spus organizatorii. Startul va fi dat din nordul stațiunii Mamaia.

„Deocamdata organizam doar o demonstrație, dar speram sa putem aduce la Constanța o etapa de Aero Grand Prix. Costurile acesteia ar fi de 1,2 milioane euro. Pentru aceasta demonstrație am alocat banii încasați din taxa de bariera – 200.000 euro”, a declarat ieri, la Mamaia, primarul Constanței, Radu Mazare. Mike Harmden, directorul Aero Grand Prix, a precizat ca demonstrația de la Mamaia va fi înregistrata și transmisa pe canalele media de specialitate.

Tags: