Soluția amiabila la accidentele ușoare – eliminata din Codul Rutier

Apropo.ro / 21.12.2006, 09:21
Soluția amiabila la accidentele ușoare - eliminata din Codul Rutier
Deputații au aprobat, miercuri, un proiect de lege care modifica noul Cod rutier în sensul eliminarii constatarii amiabile în cazul accidentelor ușoare, nesoldate cu victime omenești. Noul Cod rutier, intrat în vigoare prin ordonanța de


Deputații au aprobat, miercuri, un proiect de lege care modifica noul Cod rutier în sensul eliminarii constatarii amiabile în cazul accidentelor ușoare, nesoldate cu victime omenești.

Noul Cod rutier, intrat în vigoare prin ordonanța de urgența, prevede ca în cazul accidentelor ușoare, soldate numai cu pagube materiale, cei implicați pot sa-și rezolve problemele pe cale amiabila, prin intermediul societaților de asigurari, fara intervenția Poliției.

Comisia de industrii nu a fost de acord cu aceasta prevedere și a propus eliminarea ei din noul Cod rutier, considerând ca trebuie introdusa în alte acte normative.

Reprezentantul MAI a precizat ca prevederile privind constatul amiabil duc la reducerea birocrației, iar polițiștii pot sa fie prezenți acolo unde este cu adevarat nevoie de ei.

Deputații au adoptat în final propunerea Comisiei de industrii, eliminând din Codul rutier constatul amiabil.

Camera Deputaților este camera decizionala în cazul acestui proiect de lege.

(Alina Novaceanu, [email protected])
Mediafax