Soluția BRUTALĂ‚ prin care și-a făcut câinele să nu mai latre

Apropo.ro / 14.11.2012, 17:20
Soluția BRUTALĂ‚ prin care și-a făcut câinele să nu mai latre
Activiștii care apără drepturile animalelor sunt uluiți de metoda prin care un stăpân și-a făcut câinele să nu mai latre. Este inuman să faci așa ceva!

Apărători ai drepturilor animalelor, dar și mulți alți proprietari de animale, consideră inuman să faci rău unui animal care îți este prieten.

Nu de aceeași părere a fost și proprietara unui câine „vinovat pentru că lătra„. Aceasta și-a supus, fără nicio remușcare, câinele unei operații de ventriculo-cordectomie, mai precis i-a îndepărtat corzile vocale pentru că înnebunise cu lătratul.

Astfel, visul ei macabru a fost îndeplinit, iar îndepărtarea parțială a corzilor vocale îi mai permite patrupedului doar să scoată sunete ușoare.

Noua proprietară a câinelui (căci a fost și abandonat), Sue Perry, este uimită de ce a putut face cineva care se consideră om. Ea este total împotriva unei astfel de practici.

Câinele are acum și ceva probleme de sănătate. Chiar și la plimbări scurte, el începe să tușească și are probleme de respirație. Pentru a-l feri de accidente de orice natură, Sue îl monitorizează non-stop.

Sue Perry vrea să ajute la interzicerea acestei operații, care este interzisă în mai multe state din lume, prin semnarea unei petiții, dar și cu ajutorul a cât mai multor cabinete și asociații veterinare.

Lătratul este un obicei normal pentru animale, reprezintă modul lor de comunicare. Dacă un stăpân își lasă animalul singur 12 ore pe zi este normal ca acesta să comunice, lătrând, cu acesta când îl întâlnește?„, spune Sue Perry.