Solutia Compaq pentru Mobilrom

Apropo.ro / 11.11.2001, 23:43
Solutia Compaq pentru Mobilrom
Software: Windows XP in limba romana Hardware: Un nou supercomputer Compaq Tips & tricks: Sterge-ti urmele ! In lumea informaticii se cunoaste faptul ca o indisponibilitate prelungita a sistemelor poate duce la pierderi enorme, mergind pina la falimentarea


  • Software: Windows XP in limba romana
  • Hardware: Un nou supercomputer Compaq
  • Tips & tricks: Sterge-ti urmele !


    In lumea informaticii se cunoaste faptul ca o indisponibilitate prelungita a sistemelor poate duce la pierderi enorme, mergind pina la falimentarea organizatiilor care se confrunta cu o astfel de situatie.

    Este de asemenea notoriu faptul ca unele dintre firmele aflate in WTC, avand implementate solutii de mare disponibilitate, au putut sa-si reia activitate in cateva zile de la producerea catastrofei de pe 11 septembrie 2001, fara a pierde date si baza de clienti.

    Folosind tehnologiile Alpha si StorageWorks, specialistii Compaq au proiectat si implementat prima solutie integrala din clasa „Disaster Tolerance” (DT) din Romania.

    Aceasta solutie, bazata pe replicarea completa si in timp-real a activitatii unui intreg centru de prelucrare a datelor (data center) ofera o disponibilitate fara precedent, fiind capabila sa ramina operationala inclusiv in situatia distrugerii complete a unui data center.

    De notat faptul ca tehnologia DT a fost dezvoltata de Compaq pentru a satisface cerintele Pentagon-ului.

    Acest sistem sta la baza infrastructurii de facturare („billing”) a operatorului GSMMobilRom. Solutia este bazata pe o structura de „Cluster Disaster Tolerant” OpenVMS ce asigura o disponibilitate foarte apropiata de 100%.

    Infrastructura de stocare de date bazata pe tehnologia StorageWorks asigura replicarea continua sincrona a datelor intre cele doua centre de prelucrare a datelor. In orice moment datele se afla asigurate in cel putin doua locuri.

    Luand in calcul si noua infrastructura superperformanta Compaq de salvare a datelor („backup”) implementata cu ocazia acestui proiect, in scurt timp se va putea face o urmarire mult mai eficienta a documentelor legate de facturarea clientilor Dialog.

    Cu ocazia trecerii la ultima generatie Alpha si StorageWorks, timpul total de eliberare al facturilor a scazut cu circa 40% creand premizele ambitioaselor planuri de dezvoltare ale firmei MobilRom.

    Sursa: Mediafax