Solutia MoistureLoc retrasa de pe piata

Apropo.ro / 16.05.2006, 16:38
Solutia MoistureLoc retrasa de pe piata
Visionaria, distribuitor Bausch & Lomb Vision Care in Romania, retrage de pe piata solutia de intretinere a lentilelor de contact MoistureLoc. Decizia Bausch & Lomb este o masura de precautie datorata evolutiei neobisnuite a numarului de pacienti tratati in Statele Unite si unele tari din

Visionaria, distribuitor Bausch & Lomb Vision Care in Romania, retrage de pe piata solutia de intretinere a lentilelor de contact MoistureLoc.

Decizia Bausch & Lomb este o masura de precautie datorata evolutiei neobisnuite a numarului de pacienti tratati in Statele Unite si unele tari din Asia pentru o infectie oculara rara cu o ciuperca din genul Fusarium. S-a constatat ca solutia MoistureLoc a fost folosita de multi dintre cei ce au fost tratati pentru aceasta infectie in Hong Kong, Singapore si Statele Unite.

Dupa mii de testari ale formulei MoistureLoc, cercetatorii nu au descoperit contaminari ale produsului, contrafaceri sau probleme de sterilitate ale acestuia. Acest fapt duce la ipoteza ca unele aspecte ale formulei MoistureLoc pot creste riscul infectiei cu Fusarium in unele circumstante deosebite. In timp ce studierea fenomenului continua si sunt investigate cauzele aparitiei celor 59 de cazuri confirmate de utilizatori ai MoistureLoc tratati in SUA pentru contractarea infectiei, Bausch & Lomb a luat masura de a opri vanzarea MoistureLoc in lume. Aceasta este o masura imediata si permanenta ce se aplica inclusiv in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si China desi aici nu a fost constatata o evolutie neobisnuita a cazurilor de infectie cu Fusarium.

Cu toate ca in tara noastra nu au fost raportate cazuri deosebite de infectii cu Fusarium, Bausch & Lomb roaga toti utilizatorii din Romania sa inceteze imediat folosirea solutiei « Renu with MoistureLoc » si sa returneze sticla (chiar inceputa) la magazinul din care a fost achizitionata pentru a primi in schimb un alt produs pentru intretinerea lentilelor de contact. Aceasta este o masura de precautie luata de catre Bausch & Lomb la nivel mondial.

Bausch & Lomb recomanda trecerea la ReNu Multiplus, cea mai utilizata solutie de intretinere a lentilelor de contact din lume, cu un istoric imbatabil in ce priveste folosirea sigura si eficienta. ReNu MultiPlus are o formula diferita fata de MoistureLoc si va fi solutia care va inlocui MoistureLoc. Pentru informatii privind inlocuirea gratuita a solutiilor MoistureLoc consumatorii sunt rugati sa acceseze www.bausch.ro sau sa-si contacteze specialistul oftalmolog sau optica medicala.

Fusarium este o ciuperca ce se gaseste in mediul inconjurator, chiar si pe piele. Este intalnita din abundenta in climatele tropicale. Ciuperca respectiva determina o infectie la nivelul corneei de obicei dupa un traumatism ocular (zgariere a corneei), care sa faciliteze inocularea. Infectia poate deveni serioasa si se trateaza cu ajutorul medicatiei anti-inflamatorii si anti-fungice.

Formula MoistureLoc a fost introdusa de catre Bausch & Lomb in lume in anul 2004, iar in Romania in 2005.

Infiintata in 1853, Bausch & Lomb este o companie cu extindere si renume mondial in domeniul ingrijirii ochilor, dedicata sa ii ajute pe clientii sai sa vada si sa se simta mai bine, prin design si tehnologii inovatoare.