Soluție extremă: Șobolanii din metroul din New York vor fi sterilizați

De: Marian Andrei / 03.04.2013, 15:00
Soluție extremă: Șobolanii din metroul din New York vor fi sterilizați
Exasperată de ineficiența metodelor clasice de exterminare a șobolanilor - otrăvirea sau prinderea în capcane - conducerea metroului apelează la... știință.

Autoritatea de Transport Metropolitan din New York (MTA) a început o colaborare cu SenesTech Inc, companie specializată în controlul animalelor, pentru a testa o nouă formă de „momeală”, o substanță care provoacă femelelor de șobolan un efect similar cu menopauza la femei.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

Loretta Mayer, CEO al SenesTech Inc, a arătat cum decurge sterilizarea chimică propusă: fertilitatea femelelor care mmănâncă această substanță se va reduce de două ori în timpul primei nașteri, la următoarea se nasc doar 2 sau 3 pui, urmând ca după aceea „șobolanca” să devină infertilă.

Specialiștii avertizează, însă, că principalul ingredient, 4-vinylcyclohexene, este cancerigen și ar putea fi periculor pentru oameni. Mai mulți locuitori din New York s-au arătat îngrijorați, pentru că efectul substanței asupra oamenilor nu a fost studiat și nimeni nu știe dacă nu va putea cauza menopauză femeilor „în cazul în care un nou uragan Sandy va aduna vinylcyclohexena în sursele de apă potabilă„.