Solutii practice pentru demararea unei afaceri online

Apropo.ro / 22.06.2005, 16:58
Solutii practice pentru demararea unei afaceri online
Evenimentele din cadrul Festivalului de Comunicare Digitala Internetics 2005 incep de azi, 22 iunie si continua pana vineri 24 iunie, la Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti. Prima zi din cadrul Festivalului este dedicata managerilor si antreprenorilor si urmareste sa le ofere

Evenimentele din cadrul Festivalului de Comunicare Digitala Internetics 2005 incep de azi, 22 iunie si continua pana vineri 24 iunie, la Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti.

Prima zi din cadrul Festivalului este dedicata managerilor si antreprenorilor si urmareste sa le ofere acestora solutii practice pentru a-si dezvolta afacerile cu ajutorul internetului. Astfel, de la ora 12.30, are loc conferinta „Tendinte in dezvoltarea afacerilor online in Romania si pe piata europeana” oferita de Alpha Bank. Plecand de la premiza ca utilizarea mediului online este un factor esential al competitivitatii unei economii moderne, conferinta va realiza o radiografie completa a oportunitatilor si barierelor la care se pot astepta antreprenorii romani in contextul integrarii europene.

Conferinta va fi urmata de la 15:00 de o serie de 3 workshop-uri. In cadrul acestora participantii vor putea sa cunoasca in detaliu oferta unor importanti furnizori de servicii online: Dot Commerce Romania (comert electronic), Octopus Travel Romania (program de afiliere in domeniul turismului international) si Zapp (acces broadband mobil).

Ziua se va incheia cu o conferinta oferita de DotCommerce Romania – „Cum sa iti dezvolti o afacere pe Internet” (ora 16:30). Aceasta va trece in revista pasii pentru planificarea si demararea unei afaceri online. De asemenea, conferinta va inventaria modurile in care folosirea internetului reduce costurile operationale si imbunatateste procesele de vanzare.

Printre vorbitorii zilei se regasesc: Madalin Matica (DOT Commerce), Ruxandra Niculescu (Octopus Travel Romania), Miron Stratan (Zapp), Calin Fusu (Neogen), Madalin Lazarescu (IDC Romania), Sergiu Cone (No Cash), Nicolae Costake (eNsight Romania), Ciprian Stavar (Vodanet), Marius Dosinescu (Avantaj Net), Orlando Nicoara (NetBridge), Dorin Ostaficiuc (Allied Telesyn).

Ziua de joi, 23 iunie, este deschisa de conferinta „Cum sa iti transformi site-ul intr-un instrument de marketing eficient” (ora 12:30), oferita de Zapp. Conferinta se adreseaza oamenilor de marketing, pe care isi propune sa ii ajute sa formuleze si apoi sa urmareasca obiective de afaceri corecte pentru prezenta online a companiei lor.

Tot oamenilor de marketing si de comunicare li se adreseaza cele 3 workshop-uri, care vor avea loc incepand cu ora 15:00. Prin intermediul acestora vor putea afla detalii despre: publicitatea contextuala (Neogen), reglamentarile anti spam (Asociatia pentru Tehnologie si Internet) si despre proiectul serviciului BRAT pentru auditarea site-urilor romanesti (BRAT).

In ultima parte a zilei, incepand cu ora 16:30, participantii la evenimente vor descoperi „Secretele unei campanii de comunicare online de success”, in cadrul unei conferinte oferita de ARBOmedia. Conferinta va analiza specificul mediului online din Romania si va prezenta o serie dintre cele mai reusite campanii desfasurate in ultimul an.

Printre vorbitorii celei de-a doua zile se numara: Robert Redeleanu (Zapp), Calin Rotarus (ARBOmedia), Serban Goran (CRM Manager – Star Com), Antonio Eram (Netopia Systems), Marius Deak (Green Pixel), Radu Ionescu (Kinecto), Dan Vatcu (Quadrant Interactive), Nicu Laita (Young&Rubicam), Robert Zanescu (Raiffeisen Bank), Bogdan Nitu (Webstyler), Bogdan Manolea (Legi Internet), Cosmin Ghinea (E-week), Alin Alecu (BRAT), Dorin Boerescu (Speed Promotion).

Cea de-a treia zi (vineri, 24 iunie) este rezervata momentului central al Festivalului – Gala de Premiere. In cadrul acesteia vor fi recunoscute meritele celor mai buni autori de continut digital, care au inscris lucrari in cele 26 de sectiuni ale Festivalului.

Detalii despre evenimente si despre vorbitori pot fi gasite pe site-ul www.internetics.ro.

Partenerul oficial al Internetics este Zapp. Festivalul beneficiaza de asemenea de sustinerea unor parteneri ca Alpha Bank Romania, DotCommerce, ArboMedia, Octopus Travel, Neogen si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Internetics este un proiect al agentiei Millenium Communications, organizat de Asociatia de Comunicare Ethos.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.