Someri la Hollywood

Apropo.ro / 06.12.2001, 15:27
Someri la Hollywood
Recesiunea economica și migrarea producțiilor cinematografice catre Canada au provocat pierderea a 3.700 de locuri de munca în 2001, arata un raport publicat marți și citat de AFP. "Sectorul televiziunii din industria spectacolului a fost afectat de impactul

Recesiunea economica și migrarea producțiilor cinematografice catre Canada au provocat pierderea a 3.700 de locuri de munca în 2001, arata un raport publicat marți și citat de AFP.

„Sectorul televiziunii din industria spectacolului a fost afectat de impactul negativ al slabelor încasari publicitare, un fenomen exacerbat de atentatele teroriste din 11 septembrie”, arata raportul, redactat de Corporația pentru Dezvoltarea Economica din Los Angeles, o companie privata de studii de piața (LAEDC).

„Toate acestea adaugate la migrarea producțiilor în Canada au avut ca rezultat pierderea a 3.700 de locuri de munca de-a lungul întregului an”, arata raportul. „Aceasta cifra se adauga la pierderea de 2.800 de alte posturi în 2000”, continua el.

Raportul a fost publicat în momentul în care un grup de presiune în favoarea industriei cinematografice, The Film and Television Action Coalition (FTAC), se pregatește sa depuna la Departamentul Comerțului o petiție cu peste 80.000 de semnaturi, în care se cere penalizarea studiourilor care filmeaza în Canada beneficiind de ajutoare din partea bugetului de stat.

În ciuda recesiunii, studiourile cinematografice au înregistrat în acest an încasari record de 8,420 de miliarde, datorita marilor succese sinematografice.

Tags: