Sony a dat Kodak în judecata

Apropo.ro / 02.04.2004, 10:16
Sony a dat Kodak în judecata
Compania nipona Sony a anunțat ca a introdus o acțiune în justiție împotriva firmei americane Eastman Kodak, demers care intensifica lupta dintre cele doua companii pe piața extrem de disputata a camerelor foto digitale, relateaza Reuters. Sony, unul

Compania nipona Sony a anunțat ca a introdus o acțiune în justiție împotriva firmei americane Eastman Kodak, demers care intensifica lupta dintre cele doua companii pe piața extrem de disputata a camerelor foto digitale, relateaza Reuters.

Sony, unul dintre cei mai mari fabricanți de camere foto digitale, cu o cota de circa 20% din piața mondiala, a indicat în plîngerea depusa la un tribunal federal din New Jersey ca firma Kodak i-a încalcat drepturile decurgînd din 10 brevete de invenție legate de camerele digitale.

„Aceasta este o foarte importanta resursa tehnologica pentru Sony și vom acționa de fiecare data cînd vom crede ca o companie ne încalca drepturile”, a afirmat purtatorul de cuvînt al Sony, Gerald Cavanagh.

Sony cere despagubiri și o hotarîre judecatoreasca prin care Kodak sa fie obligata sa înceteze actele incriminate.

În luna martie, Eastman Kodak a intentat proces Sony pe motivul ca firma nipona i-a încalcat drepturile decurgînd din 10 brevete de invenție legate de fotografierea digitala. Purtatorul de cuvînt al Kodak, Gerard Meuchner, a declarat ca procesul a fost intentat dupa eșecul discuțiilor dintre cele doua companii, care au durat aproape trei ani și din care Kodak sperase sa rezulte un acord de licența.

Sony a precizat ca acțiunea sa nu reprezinta un contraatac la procesul intentat de compania americana și ca vizeaza brevete diferite de cele prevazute de Kodak.

Mediafax Business/ IT