Sony a inventat aparatul foto manual

Apropo.ro / 14.12.2007, 13:31
Sony a inventat aparatul foto manual
Sony a prezentat prototipul aparatului foto in forma de roata cu maneta, care permite realizarea fotografiilor dupa ce s-a generat suficienta energie electrica

Gigantul japonez de electronice Sony a prezentat, joi, prototipul aparatului foto digital in forma de roata cu maneta, fara baterie, care permite realizarea fotografiilor dupa ce s-a generat suficienta energie electrica prin rotirea manuala a dispozitivului, timp de 15 secunde.

Aparatul se numeste Twirl`n`Take si seamana cu o rotita pentru taiat feliile de pizza. Un modul cu camera este fixat pe maneta, unde este asezat si un buton de declansare si bateria, a explicat purtatorul de cuvant din partea grupului Sony.

Pentru a vedea fotografiile realizate, este necesara conectarea la un computer a aparatului foto, care nu poseda ecran pentru ca ar consuma prea multa energie electrica.

Prototipul, care nu va fi comercializat, face parte dintr-o colectie de produse fara baterie conceputa de Sony pentru a sensibiliza publicul in privinta necesitatii de a economisi energie.