Sony a prezentat prima cameră foto compactă din lume cu senzor Full-Frame

De: Dragos Tanase / 12.09.2012, 10:30
Sony a prezentat prima cameră foto compactă din lume cu senzor Full-Frame
Pentru prima dată în istorie, avantajele fotografiei digitale Full-Frame sunt disponibile într-o cameră compactă, noua Sony Cyber-shot DSC-RX1.

Sony a prezentat prima cameră foto digitală compactă cu senzor Full-Frame (echivalentul la 35 mm pe film), Sony Cyber-shot DSC-RX1, echipată și cu o lentilă fixă de excepție Carl Zeiss T* 35mm f/2.0 în nouă elemente.

Senzorul din RX1 acoperă aproape de două ori mai mult aria unui senzor APS-C întâlnit la majoritatea camerelor foto DSLR (Digital Single Lens Reflex).

De asemenea, acest senzor crește și plaja ISO a aparatului de la 100 la 25.600 cu posibilitate de îmbunătățire software (Multi Frame Noise Reduction) până la ISO 102.400.

Procesorul DSC-RX1 poate produce Image Data în format RAW pe 14 biți, oferind utilizatorilor avansați libertate totală asupra imaginilor.

Camera are și 13 stiluri presetate pentru reglaje fine plus multe alte efecte de culoare. În plus găsim și funcții precum Auto HDR sau D-Range Optimizer

Apropo, sa nu uităm cei 24 de megapixeli, filmare full HD și un preț de 3.200 euro, lansarea urmând să aibă loc în luna noiembrie a acestui an.