Sony Ericsson va produce de la anul numai smartphone-uri

De: MediafaxFoto / 14.10.2011, 15:49
Sony Ericsson va produce de la anul numai smartphone-uri
Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri, intrand mai puternic in concurenta cu rivali precum Apple.

Smartphone-urile reprezinta in prezent circa 80% din vanzarile totale ale Sony Ericsson, iar cota pe piata terminalelor folosind platforma Android in trimestrul al treilea a fost de circa 12% in volum si 11% in valoare.

Compania a anuntat azi o revenire pe profit pentru trimestrul al treilea, cu un castig de 31 milioane de euro, peste asteptarile analistilor, insa, potrivit directorului sau general, Bert Nordberg, se asteapta insa la o intensificare a presiunilor asupra rezultatelor financiare, in parte din cauza incetinirii economiei globale.

Referitor la zvonul potrivit caruia Sony discuta achizitia participatiei de 50% a Ericsson la compania mixta, analistii considera ca Sony Ericsson, al noualea mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, poate reusi sa atraga clienti ai rivalilor doar daca ar fi complet integrat in oferta mai larga a Sony si ar obtine acces la active ale gigantului japonez, precum PlayStation sau cataloagele de muzica.