Sony, în competiție cu Netflix: compania lansează serviciul de streaming Bravia Core

De: Loredana Toma / 13.01.2021, 11:58
Sony, în competiție cu Netflix: compania lansează serviciul de streaming Bravia Core

Japonezii de la Sony vor lansa un serviciu de streaming video exclusiv pentru deținătorii televizoarelor Bravia XR. Cine are deja sau își va achiziționa un astfel de televizor, anul acesta, va avea acces exclusiv la filme de calitate superioară, prin intermediul platformei Bravia Core.

Bravia Core + Pure Stream înseamnă calitate de aproape 4 ori mai bună decât cea oferită de Netflix

Această platformă va folosi tehnologia Pure Stream, care este comparabilă cu discurile Blu-ray 4K. Această veste de la Sony s-ar traduce, în termeni simpli, prin faptul că, potrivit reprezentanților, calitatea este de aproape patru ori mai bună decât cea a platformei Netflix. Mai exact, prin tehnologia Pure Stream, conținutul va fi difuzat la 80 Mbps comparativ cu Netflix, care difuzează la 25 Mbps.

Bibliotecă de conținut cu peste 300 de filme, unele în format IMAX

O altă veste bună este că vor fi disponibile peste 300 de filme, unele dintre ele în format IMAX Enhanced, accesibile anumitor modele TV compatibile. Așadar, o conexiune bună la internet și un televizor potrivit sunt două elemente cheie pentru acest nou serviciu de streaming, potrivit The Verge.

Cei de la Sony au venit și cu un cadou. Pe lângă abonamentul lunar, al cărui preț încă nu a fost anunțat, cumpărătorii  vor primi 5 sau 10 credite, în funcție de modelul de televizor achiziționat. Un credit poate fi folosit pentru vizionarea unui film.

CITEȘTE ȘI: Netflix a anunțat lista filmelor originale pentru 2021. Cele mai mari staruri își dau întâlnire pe platformă

FOTO: Profimedia Images