Sony prevede sarbatori de iarna fara profit

Apropo.ro / 20.09.2004, 10:32
Sony prevede sarbatori de iarna fara profit
Producatorul japonez Sony a avertizat ca divizia sa de echipamente electronice pentru consumatorii individuali ar putea sa nu înregistreze profit în urmatoarea perioada, în ciuda apropierii sezonului sarbatorilor de iarna când vânzarile se vor afla pe un trend ascendent, informeaza

Producatorul japonez Sony a avertizat ca divizia sa de echipamente electronice pentru consumatorii individuali ar putea sa nu înregistreze profit în urmatoarea perioada, în ciuda apropierii sezonului sarbatorilor de iarna când vânzarile se vor afla pe un trend ascendent, informeaza BBC News.

Costurile ridicate cu fabricarea televizoarelor cu ecran plat, combinate cu cererea scazuta de asemenea produse, vor afecta potențialul profit al companiei, spun oficialii Sony.

Profitabilitatea redusa a vânzarilor de televizoare, DVD-recordere și echipamente audio va fi totuși contrabalansata de profitul obținut din vânzarile de echipamente mobile, comenteaza BBC. Profitul operațional al diviziei de electronice a scazut cu 46%, pâna la 450 de milioane de dolari, în perioada sarbatorilor de iarna a anului 2003. Anul acesta, perspectiva este chiar mai puțin încurajatoare.

„Nu suntem în poziția în care sa putem constata profit la echipamentele pentru consumatorii casnici la fel de mare ca anul trecut”, a declarat un reprezentant al companiei. „Este adevarat ca rezultatele diviziei de electronice pentru consumatorii individuali palesc în fața celor obținute de echipamentele mobile”. Divizia de electronice, împreuna cu echipamentele mobile, aduce venituri de aproximativ 45 de miliarde de dolari anual, adica doua treimi din vânzarile totale ale Sony.

Printre noutațile pregatite de Sony pentru aceasta iarna se numara și o noua consola de jocuri, scrie presa internaționala. Este vorba de o versiune ușor modificata a PlayStation 2, numita PStwo, care va avea dimensiuni cu 30% mai mici decât PlayStation 2, dar se va vinde la același preț, în jurul de 149 de dolari.

Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.
Mihai Musatoiu, [email protected].