Sony si Bertelsmann contesta anularea acordului crearii Sony BMG

Apropo.ro / 09.10.2006, 11:26
Sony si Bertelsmann contesta anularea acordului crearii Sony BMG
Grupurile Sony si Bertelsmann au facut apel fata de o hotarâre a Curtii Europene de Prima Instanta care a anulat un acord ce a condus la crearea Sony BMG, a doua mare companie din domeniul muzicii la nivel mondial, transmite Reuters. Curtea a anulat în mod surprinzator, în luna iulie, o


Grupurile Sony si Bertelsmann au facut apel fata de o hotarâre a Curtii Europene de Prima Instanta care a anulat un acord ce a condus la crearea Sony BMG, a doua mare companie din domeniul muzicii la nivel mondial, transmite Reuters.

Curtea a anulat în mod surprinzator, în luna iulie, o decizie a Comisiei Europene care aproba tranzactia, afirmând ca argumentele institutiei europene nu sunt suficiente.

Hotarârea justitiei, care a socat industria muzicala, are potentialul de a determina divizarea Sony BMG si a condus la înghetarea negocierilor de preluare care aveau loc între companiile EMI si Warner Music.

Curtea Europeana de Justitie va examina apelul, astfel de cazuri putând dura mai mult de un an.

Grupul media german Bertelsmann a anuntat într-un comunicat ca a înaintat apelul, împreuna cu Sony, pentru ca „decizia din 2004 a Comisiei Europene, de a aproba înfiintarea Sony BMG, a fost corecta atât din punct de vedere legal cât si faptic”.

Mediafax IT & C News