Sophia

Apropo.ro / 05.01.2009, 00:00
Sophia
Este tînără, se află la primul ei single şi cîntă despre dragoste. La fel ca multe alte fete care încearcă să intre în showbiz, am spune, dacă am fi răutăcioşi. Însă dacă îi ascultaţi piesa de debut, această răutate se demontează singură.

Sophia s-a născut la Bacău, dar şi-a petrecut toată copilăria la Pia­­tra Neamţ, iar numele ei complet este Sofia Andreea Cicioc Apetrei. “Sofia înseamnă şi nu­mele a aparţinut bunicii mele, pe care am pierdut-o înainte să o cu­nosc. Mă numesc aşa în amintirea ei”, spune frumoasa moldoveancă.

Pînă să ajungă ca vocea ei să se audă la toate posturile muzicale, Sophia a învăţat conştiincios, dar s-a şi plim­bat. La 8 ani, a început să ia primele lecţii de pian, iar tatăl ei, care e ab­solvent al Şcolii populare de artă, a îndreptat-o spre scenă.

În acelaşi timp, Sophia a luat şi lecţii de canto. În copilărie şi adolescenţă, a vizitat ţări din absolut toate continentele. “Cele mai frumoase amintiri mi-au rămas din Africa, pentru că oamenii de acolo mi-au schimbat total pers­pec­tiva asupra vieţii. Cele mai şo­cante amintiri le am din Thailan­da, un­de absolut totul era de vînzare”, po­vesteşte ea.

Faptul că a văzut atî­tea ţări a convins-o că România e cea mai frumoasă. Aşa că aici şi-a terminat liceul şi nu pasiunea tatălui pentru muzică a contat cel mai mult cînd a venit vremea facultăţii, ci a mamei. Mama ei este profesoară de limba engleză şi franceză, iar Sophia a ajuns să termine cursurile Facul­tă­ţii de limbi străine, secţia engleză-ger­mană. “Privind în urmă la rece, pro­babil teribilismul m-a îndreptat că­tre germană. Mi se pare o limbă in­teresantă, însă nu s-a lipit deloc de mine!”.

Totul pentru anii ‘80

Revenind la muzică, la prima ei piesă, “My Love”, producător îi este Rocca, solistul trupei Firma, care i-a şi regizat videoclipul. Cum şi-a ales genul mu­zi­cal pe care îl pro­mo­vează cu piesa “My Love”? “Nu eu l-am ales, ci el pe mi­ne, încă din vremea copilăriei. Aca­să, familia mea ascultă doar muzica anilor ’80 şi aşa am crescut. Acum, nu pot să-mi doresc un alt fel de mu­zică”.

Prioritatea ei pentru 2009 este să-şi ter­mine primul album, care va conţine 10 piese în limba engleză, iar după lansarea acestuia urmează un turneu în cîteva mari oraşe din ţară. “Cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sînt legate de Sărbători. Imediat după ce luam vacanţă, stăteam lîngă brad, tata mă acompania la chitară şi mă învăţa piesele lui Ştefan Hruşcă”.

CV

– S-a născut pe 30 iulie 1981
– Face tenis de cîmp de performanţă de la 7 ani. La 8 ani, cîştiga deja primul concurs naţional de tenis de cîmp.
– În timpul ei liber îi place să probeze… machiaje, dar şi să meargă la echitaţie
– Îi place bucătăria japoneză