Sophie Marceau se reîntoarce la Cannes cu „Tout s’est bien passé”

De: Nicoleta Lepădatu / 08.07.2021, 06:14
Sophie Marceau se reîntoarce la Cannes cu „Tout s'est bien passé

A trecut mult timp de la cea mai recentă participare a actriței Sophie Marceau la Festivalul de Film de la Cannes, dar nu și pentru regizorul François Ozon, prezent pentru al doilea an consecutiv în competiție. Sophie Marceau va reveni la Festivalul de Film de la Cannes cu rolul din „Tout s’est bien passe”, cel mai recent film al lui François Ozon.

Această comedie dramatică este o adaptare a poveștii lui Emmanuel Bernheim, un romancier cu care regizorul a colaborat în trecut pentru scenariul filmului „5×2”. Lungmetrajul spune povestea unui tată în vârstă de 85 de ani care vrea să-și pună capăt zilelor. După un accident vascular cerebral, acesta, interpretat de André Dussollier, se trezește deprimat și dependent de ceilalți, așa că îi va cere fiicei sale Emmanuèle să-l ajute să moară.

„Tout s’est bien passe” este cel de-al douăzecilea film al lui François Ozon. Este prezent în competiție pentru al doilea an consecutiv la Festivalul de Film de la Cannes, unde are în total 5 selecții. Pe de altă parte, Sophie Marceau a devenit o prezență din ce în ce mai rară în ultima vreme. Nu mai fusese la Cannes din 2015, iar ultima ei apariție în film a fost în 2018. „Nu am vrut. A existat un moment în care am simțit că trebuie să fac o pauză, că am nevoie să îmi regăsesc dorința de a juca. Nu aveam prea multe”,  a declarat actrița. Acum pare mai relaxată. „Nu regret, pauza asta m-a făcut să mă simt bine și, mai presus de toate, ceea ce m-a determinat să revin a fost că am citit un scenariu care mi-a plăcut și m-a făcut să vreau să o iau de la capăt”, a adaugat ea.

Filmul, anunțat pentru februarie 2020, a fost amânat mai mult decât era de așteptat, din cauza crizei de sănătate. Lansarea oficială în cinematografe este programată pentru 22 septembrie 2021.

CITEȘTE ȘI: Sophie Marceau şi Julie Depardieu sunt Femeile din umbră

Foto: Profimedia Images