Sora lui Gigi Becali a îngropat peste 2.000 de nou-născuți

De: Mia Nicolescu / 05.05.2012, 13:07
Sora lui Gigi Becali a îngropat peste 2.000 de nou-născuți
Dorina, una dintre surorile patronului de la Steaua, are o poveste incredibilă, care i-a adus respectul printre oameni, dar i-a grăbit și moartea. Ea este motivul pentru care Gigi Becali a devenit foarte religios.

Dacă Gigi Becali nu a vorbit niciodată despre surorile sale, Dorina și Dominica, a făcut-o vărul său Giovani, la Antena 1. Acesta a dezvăluit că patronul Stelei a devenit foarte religios după ce sora lui Dorina a murit în urma unei peneumonii.

Giovani a povestit că boala ar fi răpus-o în timp ce îngropa voluntar trupurile unor nou-născuți decedați. Cum a ajuns Dorina să îngroape aceste ființe nevinovate?

La începutul anilor ’90, Dorina Becali ar fi văzut un câine vagabond în timp ce se plimba cu un membru al unui nou-născut în gură, luat de la un tomberon din curtea unui spital de copii.

Marcată de această imagine, aceasta a obținut aprobare de la Patriarhie să îi îngroape pe micuții decedați, asta după ce a aflat că toți copiii avortați sau născuți sub 1.500 de grame erau fie incinerați, fie aruncați la gunoi.

Astfel, ea a contactat toate maternitățile și le-a cerut să îi roage pe părinți să îi permită să facă acest lucru, mai ales că aceștia nu aveau dreptul să îi ia acasă sau să îi îngroape ei. Până în 1998, Dorina și sora ei, Domnica, împreună cu alte câteva doamne au depus trupurile a peste 2.000 de copii, din fonduri proprii, iar gropile au fost săpate chiar de ele, în cimitirul din Pipera.

Din păcate, Dorina Becali, femeiea pe care mulți o considerau o sfântă, a luat un virus dintr-una din morgile spitalelor prin care a fost și acest lucru i-a fost fatal. Moartea Dorinei a fost momentul în care Gigi Becali a decis să se apropie de biserică și de Dumnezeu pentru a cinsti așa cum se cuvine memoria surorii sale.