Sorin Bontea, amintiri de 8 martie

De: Nicoleta Nicolae / 06.03.2015, 13:00
Sorin Bontea, amintiri de 8 martie
Sorin Bontea, unul dintre cei trei juraţi de la “Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, de la Antena 1, este foarte apropiat de mama sa şi a mărturisit că încearcă să se dedice cât mai multor momente în familie. Iată ce amintiri are celebrul bucătar legate de 8 martie.
  •  Ce amintiri ai legate de 8 Martie?
  • Făceam felicitări pictate. În fiecare an, când eram copil, confecţionam astfel de felicitări pentru mama. Uneori presam flori şi, când erau uscate, le foloseam pe felicitări. Nu prea aveam bani pentru a cumpăra flori, dar găseam întotdeauna prin grădini. Aşa că reuşeam cumva sa ma prezint acasa si cu un buchetel de flori.

     

    • Cât de apropiat eşti de mama ta? Obişnuieşti ca în fiecare an de 8 Martie să îi faci vreun cadou?

    Suntem foarte apropiaţi şi da, în fiecare an de 1 şi 8 martie îi cumpăr mărţişoare şi flori. Am fost crescuţi să respectăm tradiţiile, astfel că mă prezint la ea cu câte un mic cadou la fiecare sarbatoare. A doua zi de Crăciun e cel mai frumos, pentru că ne strangem la ea toţi fratii cu familiile noastre – soţii, copii, nepoti şi ea e foarte fericită să ne vadă în jurul ei.

     

    •  Mama ta a fost bucatareasa. Ce mancare ai invatat sa gatesti de la ea?

    Primele lectii de bucatarie ea mi le-a dat. Fiind cel mai mic dintre frati, stateam tot timpul cu ea in timp ce gatea si asa cred ca am prins microbul bucatariei. Imi place mult si acum ciorba de cocos de tara, cu care am crescut. Tin minte ca mergeam la bunici si mama taia cocosul, pregatea carnea, legumele si la final ne imbia cu o ciorba perfecta. E una dintre preferatele mele si acum. Apoi, mama pregatea pe un cuptor de pamant niste turtite, cu care mancam ciorba. Cred ca e unul dintre cele mai bune gusturi pe care le-am simtit vreodata.

     

    • Cea mai frumoasă amintire pe care o ai cu mama ta.

    Cand am facut-o bunica. Şi când m-am însurat. A fost foarte bucuroasă pentru mine.

     

    • Îi aminteşti cum a reacţionat când i-ai spus că va fi bunică?

    Da. A fost foarte fericită, deşi nu am fost eu primul dintre fraţi care i-a adus un nepot. Eu sunt cel mai mic şi sunt ultimul care a devenit tată. Dar conteaza şi asta. J Mama m-a ajutat atunci foarte mult cu sfaturi, eram tineri cand am devenit părinţi şi nu ne pricepeam noi la copii. De altfel, mama a fost mereu un sprijin şi întotdeauna am găsit la ea un sfat bun, o vorba blândă.

     

    • Dar când i-ai spus că vrei sa te faci bucătar?  

    Tin minte ca m-a incurajat. M-a sustinut cand i-am spus ca asta vreau sa fac. Noi, parintii, in general ne ferim sa ne incurajam copiii sa ne urmeze meseria, intotdeauna parca vrem ce e cel mai bun pentru ei. Mama stia ca a fi bucatar nu e o meserie usoara, cu toate astea nu m-a descurajat nicio secunda. Cred ca de la ea am luat gustul pentru mancare, de la ea am invatat sa simt ingredientele. Mama găteşte foarte bine şi de mic am fost obişnuit să apreciez o mâncare bine facuta.

     

    • Ce ii vei dărui de ziua femeilor anul acesta?

    Flori cu siguranţă. Şi poate ceva dulce.