Sorin Bontea: ”Soţia e specialista în prăjituri şi torturi”

De: Mioara Tronaru / 28.05.2012, 11:04
Sorin Bontea: ”Soţia e specialista în prăjituri şi torturi”
Dacă la televizor, juratul Masterchef Sorin Bontea este extrem de serios şi sever, în particular este un tătic fericit, foarte apropiat de cei doi copii ai săi, Miruna şi Iulian, care se declară la fel de îndrăgostit de soţia sa ca acum 23 de ani.

Sorin ne-a dezvăluit care erau mâncărurile lui preferate în copilărie, cine este persoana care l-a inspirat să devină chef, dar şi pentru ce vedetă i-ar plăcea să gătească.

– La televizor, pari un tip foarte sever. Cum eşti acasă, cu cei doi copii ai tăi?
Sunt prieten cu ei, suntem foarte apropiaţi şi ne place să ne petrecem timpul liber împreună. Câteodată însă e nevoie să fiu şi drastic. Copiii mei au vârste diferite şi personalităţi diferite, trebuie să le înţeleg nevoile ţinând cont de vârsta lor, însă trebuie să fiu şi sever atunci când se impune. Miruna, fiind cea mai mică, este mai răsfăţată, iar Iulian este foarte înţelegător şi protector cu ea. De câte ori sunt plecat, el imi ţine locul în casă.

– Care sunt mâncarurile lor favorite? Spune-ne doua-trei specialităţi cu care i-ai încântat de-a lungul timpului.
Mâncărurile lor favorite sunt preparatele din peşte, fructele de mare, pastele, carnea de vită şi legumele.

– Dulciuri le pregăteşti? Cine le face tort de ziua lor?
Cu pregătirea dulciurilor se ocupă soţia mea, ea e specialista în prăjituri şi torturi delicioase.

– Ce vor ei să devină când vor fi mari?
Iulian vrea să lucreze într-o companie de jocuri video sau să se facă pilot de curse. Iar Miruna îşi doreşte să ajungă doctor veterinar, pentru că îi plac foarte mult animalele, în special caii. Ţinând însă cont că are doar nouă ani, uneori mai vrea să fie şi balerină sau cântăreaţă. Nu ştiu ce cariere vor alege, însa un lucru e cert: îi voi încuraja să faca ceea ce le place, să îşi transforme pasiunile în meserie, asta e cel mai important după părerea mea. Dacă faci ceva cu mare plăcere, nimic nu e prea greu.

– Care a fost cel mai delicios cadou pe care l-ai pregătit pentru soţia ta?
Hmmm… Inelul de logodnă şi dragostea pe care i-o port şi dupa 23 de ani.

– În copilărie, care erau mâncărurile tale preferate? A existat cineva în familie care gătea foarte bine şi te-a inspirat?
Mâncărurile mele preferate erau ciorba de cocoş de ţară, cu tăiţei de casă, saramura de pui sau porumbel, aşa cum se face în Oltenia, roşii coapte pisate şi amestecate cu usturoi, turte de pâine şi piftie. Mama găteşte foarte bine şi a fost sursa mea de inspiraţie.

– Când te-ai apucat de gătit, erai tu însuţi un copil. Ai vreun regret că ai intrat în pâine prea curând? Care au fost cele mai dure experiente trăite în tinereţe?
Nu am nici cel mai mic regret pentru că am făcut ce mi-am dorit. Şi, ca dovadă, o fac şi acum. Una dintre cele mai dure experienţe a fost în armată, când a trebuit să gătesc pentru soldaţi la bucătării de campanie. Găteam afară, în frig, vânt şi ploaie.

– Ai gătit pentru diverse vedete de la Hollywood. Este satisfacţia mai mare când găteşti pentru persoane publice decât pentru un client obişnuit?
Nu, gătesc cu aceeaşi pasiune pentru toată lumea şi am o extraordinară satisfacţie când îi văd mulţumiţi pe clienţii mei. Pentru mine nu contează statutul pe care îl poartă, îi tratez pe toţi la fel, cu acelaşi respect.

– Pentru ce vedetă (de aici sau de la Hollywood) ţi-ar plăcea să găteşti şi ce anume?
Mi-ar plăcea foarte mult să gatesc pentru Al Pacino. I-aş prepara ce-i place lui cel mai mult să mănânce, dar în stilul şi pe gustul meu.

– Care au fost cele mai exotice trei reţete pe care le-ai preparat vreodată?
O specie de delfin cu ananas. Seafood Gumbo Ya-Ya (o combinaţie de creveţi, crab, scallops, Redfish, Cajun Spices şi ardei iute şi dulce). Îngheţată de scorţişoară cu ulei de măsline, sos de ciocolată şi sare de Himalaya.
Gabriela Groza