Sorin Danescu de la Vita de Vie, la Ambientalia

Apropo.ro / 07.08.2009, 17:03
Interviu cu Sorin Danescu (Vita de Vie), gazda noului show "Ambientalia", care se difuzeaza in fiecare joi la Pro TV.

Inainte de a-si lua rolul in primire, Sorin Danescu, claparul trupei Vita de Vie, a acordat un interviu colegilor nostri de la ProTV Magazin in care vorbeste despre noua emisiune pe care o va gazdui in fiecare saptamana la ProTV, Ambientalia.

In cazul in care nu ati reusit sa vedeti premiera, am decis sa postam o parte din parerile lui Sorin despre noul produs PRO.

Astfel, intrebat fiind care este tema emisiunii, Sorin a spus ca stilul de viata italian este ceea ce va capta atentia publicului timp de jumatate de ora, in fiecare zi de joi, incepand cu ora 23.15: "In fiecare editie, prezentam publicului repere ale stilului de viata Italian, branduri, persoane si obiceiuri specifice, dar nu intr-o maniera documentaristica, ci intr-un mod similar cu acela pe care l-ai aborda daca ai povesti cuiva “cum a fost in Italia”.

Dintre domeniile abordate de acest format nou, Sorin Danescu spune ca vor prima lucrurile inedite.

"In primul rand, sper sa descopere o emisiune bine facuta. Cred ca si o emisiune despre purici verzi poate fi atractiva atata vreme cat este perfect realizata si facuta cu pasiune. Apoi, vor descoperi, cu siguranta, lucruri inedite despre Italia si interviuri cu oameni foarte interesanti, atat din Romania cat si din Italia: sportivi, arbitri, posesori de masini, arhitecti, actori, regizori, maestri bucatari, dar si simpli oameni de pe strada".

In opinia lui Sorin, stilul poate fi mimat., tocmai de aceea, spune el, "reactia unui om dincolo de instinctual de conservare i-ar arata prezenta – sau lipsa – si tipul stilului. Sa zicem, atunci cand cade la schi, “a cazut, dar a cazut cu stil”. Sau cand se enerveaza. Sau in situatii extreme. Sau poate raspunsul asta e frazat cam prost si mie imi lipseste stilul de a explica".

Daca v-am facut curiosi, va invitam sa nu ratati emisiunea "Ambientalia" dar si sa cititi, mai departe, un interviu realizat de Apropo.ro cu acest nou intrat in randul gazdelor de show-uri TV, unul in care Sorin Danescu vorbeste despre viata privata si despre proiectele pe care le are cu trupa Vita de Vie.

Vita de Vie

Apropo.ro: Dupa o pauza de doi ani de la lansarea albumului “Egon”, la ce lucreaza in momentul de fata Vita de Vie?

Sorin Danescu: Ar trebui sa se astepte fanii la un material nou in 2009? La inceputul anului ne doream o dubla lansare in 2009 – reeditarea albumului Fenomental, de la a carui lansare se implinesc 10 ani, precum si lansarea albumului nou. In clipa de fata avem 8 piese inregistrate, in varianta de negativ. Problema este ca noi suntem foarte exigenti cu noi insine si verificam fiecare nota si fiecare vers. Din aceasta perspectiva nu cred ca vom fi gata de lansare in 2009, chiar daca albumul va fi gata.

Apropo.ro: Se spune ca toate formatiile au o inspiratie sau asa-numitele trupe de suflet care le-au ajutat sa se dezvolte. Care au fost numele care au influentat de-a lungul timpului Vita de Vie?

Sorin Danescu: Influentele sunt multiple, pentru ca sunt aferente fiecaruia dintre membrii formatiei, poate tocmai de aceea repertoriul nostru este eterogen, chiar daca stilul se recunoaste usor. Putem avea spre exemplu o piesa in stilul Foo Fighters timpuriu, dar cu o sectie ritmica Led Zeppelin…

Apropo.ro: S-a discutat mult pe tema filmuletului in care Adrian Despot ii aplica “o corectie” tinerei jurnaliste. A ajutat acest lucru in vreun fel actiunea caritabila initiata de formatia voastra? Au venit mai multe persoane la concerte dupa acest episod?

Sorin Danescu: Numarul de persoane la concertele noastre este constant mare, acesta este un lucru care ne bucura foarte mult. Din pacate nu pot comenta acel interviu, pot spune insa ca actiunea caritabila a fost o reusita, pe care ne-am dori-o si la celelalte actiuni caritabile ale noastre.

Iubeste la nebunie doua gemene

Apropo.ro: Tinand cont ca Romania a inceput sa faca parte din grupul tarilor in care marile nume ale muzicii aleg sa vina, la ce concerte ai fost anul acesta si ce trupe ti-ai dori sa vezi pe o scena la noi in tara?

Sorin Danescu: Daca anul trecut am fost la multe concerte, anul acesta am avut “norocul” sa avem concerte chiar in zilele in care erau programate concertele care ne interesau…exceptie a facut concertul Depeche Mode, dar stim cu totii ce s-a intamplat…

Apropo.ro: Gandindu-ne la cei de la Kiss sau la cei de la Def Leppard, este valabila si la noi teoria conform careia viata amoroasa a unui om se imbunatateste considerabil dupa ce ajunge rock star?

Sorin Danescu: Este valabila in cazurile formatiilor de dinainte de anii 90, cred…In cazul nostru as zice ca este valabila teoria conform careia numarul de kilometri parcursi creste considerabil dupa ce devii rockstar…

Apropo.ro: Crezi ca o trupa de rock aflata la inceput poate trai doar din muzica in Romania?

Sorin Danescu: Categoric, nu. Muzica rock nu se difuzeaza in Romania, iar productiile de live rock costa foarte mult si organizatorii aleg destul de des calea cea mai ieftina.

Apropo.ro: Dupa data de 1 august, cand aveti anuntat pe site-ul vostru ultimul concert, veti lua o pauza sau aveti si alte proiecte programate pentru toamna?

Sorin Danescu: Vom mai avea 2 concerte, apoi plecam in vacanta pana pe 5 septembrie, cand reluam seria concertelor, precum si lucrul la album.

 

muzica Vita de vie Praf de stele music Romania de pe tare.ro

 

Apropo.ro: Ce parere ai despre lansarea albumelor on-line? Tinand cont de faptul ca albumele online sunt considerabil mai ieftine din cauza costurilor de productie scazute, crezi ca pirateria s-ar putea reduce?

Sorin Danescu: Sigur ca este o cale de a reduce pirateria, probabil nu foarte semnificativ, dar cred ca albumele trebuie oricum sa fie disponibile si online. Pirateria este un fenomen mondial, deja file sharing-ul nu este considerat de catre utilizatori piraterie, poate ca in aceasta directie ar trebui informat publicul…

Apropo.ro: Cum se impaca toate aceste proiecte – studio, concerte, acum si televiziune – cu viata de familie? Mai este timp si pentru asa ceva?

Sorin Danescu: Acum sunt la montaj dupa o zi intreaga de filmare si sunt foarte trist ca nu mi-am dus la culcare fetitele mele gemene de 9 luni, Chira si Sofia, asa cum fac de obicei. Asta spune tot, sunt hotarat in schimb sa reduc la minimum zilele in care sunt plecat de acasa – concerte only, dar si atunci de regula ma intorc imediat dupa concert, impreuna cu formatia, oriunde am fi.

Apropo.ro: Exista si alte pasiuni pe care le ai care sa te indeparteze de sfera muzicii?

Sorin Danescu: Nu. Vita de Vie este familia mea in afara familiei, mai mult, este principala mea responsabilitate in domeniul profesional. Nu vad cum as putea renunta vreodata la asta.

Foto: api.ning, photobucket, picasa