Sorin Dănescu – Lecţia de stil… italian în AMBIENTALIA

Apropo.ro / 03.08.2009, 00:00
Sorin Dănescu - Lecţia de stil... italian în AMBIENTALIA
Să trăieşti în dulcele stil italian e o artă, iar Sorin Dănescu din trupa Viţa de vie va lăsa clapele pentru o jumătate de oră, în fiecare joi seara, la PRO TV. Din 6 august, Sorin este gazda emisiunii ”Ambientalia”, în care telespectatorii vor descoperi lucruri inedite despre aproape tot ce are legătură cu stilul de viaţă italian.

-Despre ce e vorba în noua emi­siune de la PRO TV?
În fiecare ediţie, prezentăm publicului repere ale stilului de viaţă italian, bran­duri, persoane şi obiceiuri specifice, dar nu într-o manieră documen­ta­ris­tică , ci într-un mod similar cu acela pe care l-ai aborda dacă ai povesti cuiva “cum a fost în Italia”.

– Care sînt domeniile pe care le abordează formatul?
În primul rînd, sper să descopere o emisiune bine făcută. Cred că şi o e­mi­siune despre purici verzi poate fi atractivă atîta vreme cît este per­fect realizată şi făcută cu pasiune. Apoi, vor descoperi, cu sigu­ran­ţă, lu­cruri inedite despre Italia şi in­­terviuri cu oameni foarte inte­re­sanţi, atît din România cît şi din Italia: sportivi, arbitri, pose­sori de maşini, arhitecţi, ac­tori, re­gizori, maeştri bucă­tari… dar şi simpli oameni de pe str­a­dă.

– După părerea ta, ce defineşte stilul?
Stilul poate fi mimat. Tocmai de ace­ea, reacţia unui om dincolo de in­stin­c­tul de conservare i-ar arăta pre­zen­ţa – sau lipsa – şi tipul stilului. Să zi­cem, atunci cînd cade la schi, “a căzut, dar a căzut cu stil”. Sau cînd se ener­vează. Sau în situaţii extreme. Sau poa­te răs­punsul ăsta e frazat cam prost şi mie îmi lipseşte stilul de a ex­plica…

– Care este stilul tău de viaţă, de vestimentaţie, de agre­ment?
În ceea ce priveşte stilul de viaţă, sînt, forţat, adeptul stilului “ocupat”. Am trei copii, o formaţie, diverse activităţi de business şi, mai nou, o emisiune. Plus multe pasiuni care cer timp. Stilul vestimentar este – sper! – asortat şi adecvat. Stilul de agrement este puţin extravagant, accept, dar am crescut într-o ţară (Anglia) unde golful şi navi­gaţia sînt lucruri pentru mase. În ceea ce priveşte ultimele două pun­cte, aş vrea să mă distanţez de ima­ginea ste­reotipă de rocker.

Dincolo de rock

– Eşti un împătimit al spor­tu­ri­lor. Cînd ţi-ai des­co­perit a­cea­s­tă pasiune şi ce reprezintă ea pentru tine?
Am practicat încă de mic o mulţime de sporturi la nivel competiţional ridi­cat – tenis, înot, schi, baschet. La mul­te am fost component al loturilor na­ţionale de juniori. Din păcate, sin­gurul sport pe care îl mai practic la modul competitiv este golful, unde mă cla­sez în continuare pe locuri fruntaşe la campionatele naţionale… Aaa, şi o să mai am un meci de bowling pe pariu şi pe viaţă şi pe moarte cu regizorul emisiunii, Dragoş Buliga.

– Cum se împacă această pasiu­ne cu muzica?
Traseul meu şcolar a fost foarte si­nu­os – şcoala de muzică, apoi şcoala sportivă, apoi iar şcoala de muzică. În prezent, muzica este cel mai impor­tant lucru din viaţa mea în plan prof­e­sional. Muzica şi familia se luptă pen­tru întîietate, deşi sînt pe planuri afec­tive diferite. Din păcate, se luptă pe aceleaşi 24 de ore din zi.

– Cum altfel îţi mai place să pe­treci timpul liber?
Uneori la pescuit, alteori la golf sau pe apă, dar în cea mai mare parte a tim­pu­lui stau acasă şi am grijă, împreună cu soţia mea, de gemenele noastre de 9 luni, Chira şi Sofia.

– Unii te invidiază, cu siguranţă, pentru colecţia de maşini cla­sice pe care o deţii. La volanul căreia te simţi “cel mai stilat”?
Hmmm, chestia asta cu maşinile a apă­­rut în presă fără voia mea. Foto­gra­fiile acelea erau aproape private şi au fost făcute pe cînd stăteam în Cor­beanca. Ar fi aiurea să spun că mă plimb în maşini neobişnuite dar NU vreau să fiu remarcat, totuşi trebuie să spun că cel mai mult îmi place să lu­crez la maşini, să le repar, să le curăţ motoarele, să le lustruiesc…

Despre Ambientalia

“Sper ca telespectatorii să desco­pere o emisiune bine făcută. Apoi, vor descoperi lu­cruri inedite de­spre Italia şi in­­terviuri cu oameni foarte inte­re­sanţi, atît din Româ­nia cît şi din Italia: sportivi, arbitri, pose­sori de maşini, arhi­tecţi, ac­tori, re­gizori, maeştri bucă­tari… dar şi simpli oameni de pe str­a­dă”

Ambientalia – JOI, 23.15, PRO TV