Sorin Oprescu lasa soarta maidanezilor in mainile cetatenilor

Apropo.ro / 29.11.2011, 12:30
Sorin Oprescu lasa soarta maidanezilor in mainile cetatenilor
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a decis sa consulte populatia, printr-un sondaj, in ceea ce priveste soarta cainilor comunitari.

Legea privind eutanasierea cainilor maidanezi a starnit controverse. Astfel, primarul Capitalei Sorin Oprescu a luat decizia de a consulta populatia printr-un sondaj de opinie combinat cu un sistem de e-mailuri.

In Bucuresti exista, neoficial, 50.000 de caini comunitari, iar locurile de adapost sunt doar de ordinul miilor.

In baza noii legi, care permite autoritatilor locale sa aleaga intre sterilizare si eutanasiere numai dupa consultarea populatiei, Oprescu ne-a spus ca nu crede ca este necesar un referendum, dar isi doreste sa organizeze un sondaj de opinie: „Bineinteles ca este necesara consultarea populatiei. Voi face un sondaj de opinie si, daca nu va fi contestat, voi actiona dupa cum vor considera bucurestenii. In plus, oamenii vor putea sa trimita, la o adresa de e-mail, mesajele lor referitoare la aceasta chestiune”.

Directorul Administratiei pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Robert Lorentz, a precizat ca, din aproximativ 40.000 de maidanezi care umbla prin Capitala, au fost sterilizati deja aproximativ 30.000, ramanand aproximativ 5.000 de femele care ar trebui sterilizate pana la primavara.

In prezent, ASPA are doar doi hinghieri angajati, urmand sa fie angajat si un al treilea.