Sorin Oprescu vrea un tren suspendat între Aeroportul Otopeni și Național Arena

De: Carmen Ulian / 20.03.2015, 12:00
Sorin Oprescu vrea un tren suspendat între Aeroportul Otopeni și Național Arena
Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu a declarat că vrea un tren suspendat care să lege Aeroportul Otopeni de Național Arena, pentru Campionatul European de Fotbal 2020.
Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu a declarat pentru jurnalul.ro că își dorește ca, în lipsa unei linii de metrou care să facă legătura dintre Aeroportul Inetrnațional Henri Coandă și Național Arena, să realizeze un tren suspendat.
 
Costurile unei noi linii de metrou ar fi cu mult mai mari, iar existența unui tren suspendat ar putea rezolva o eventuală anulare a Campionatului European de Fotbal din 2020. 
 
„Am o altă surpriză, să vedem dacă mi-o aprobă, nu costă așa de mult. Vreau să fac un tren suspendat care să ducă cât mai aproape de Otopeni. Un tren urban, direct. O să cârâie probabil 2-3 că trece prea aproape de geamul lor… M-a cuprins ideea când am văzut că e posibil”, a declarat Sorin Oprescu.
 
Edilul Capitalei a explicat că acest tren va fi pornit când va începe Campionatul de Fotbal și va avea circula între aeroport si stația de metrou Pantelimon, aflată în lucru. Cum Capitala va găzdui șI Campionatul European de Gimnastică în 2017, Sorin Oprescu dă asigurări că noua Sală Polivalentă va fi gata în ciuda contestațiilor dintre competitori. „Un an și opt luni s-au certat competitorii la licitații. Contestații ei între ei. CNSC ,Curtea de apel, Curtea de Apel, CNSC. Aștept ultima hotărâre a Curții de Apel. Da, ne vom încadra în termenul stabilit. Ori unii, ori alții. Ce hotărâre va da judecătorul asta va fi”, a afirmat Primarul Capitalei Sorin Oprescu.