Soseaua Iancului si Pantelimon vor fi modernizate (Poze)

Apropo.ro / 23.11.2011, 14:00
Din 2012 se vor demara lucrari de modernizare la Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon din Bucuresti, pentru care se vor plati 70 de milioane de euro.

Intr-un proiect al Primariei Bucuresti, in valoare de 70 de milioane de euro, se prevede modernizarea Sos. Iancului si Pantelimon, unde lucrarile vor fi demarate de anul viitor, din primavara.

Astfel, pe Sos. Iancului nu se vor mai parca masini pe carosabil, ci in parcarile supraetajate ce vor fi construite in spatele blocurilor.

modernizare sos Iancului

Modernizare sos Iancului

Linia de tramvai va fi separata de traficul auto, iar pe aici vor circula si autobuzele, urmand ca cele doua mijloace de transport sa aiba statii comune.

Linia de tramvai va fi inaltata cativa centimetri si va avea spatii verzi. Pe fiecare sens de circulatie, bulevardul va avea cate 3 benzi (2 benzi pentru circulatia auto), iar pe laterale vor exista alte doua benzi laterale, prin care se va face accesul la parcare. Linia de tramvai va fi comuna cu linia de autobuz.

Statiile de autobuz vor fi construite cu alveole, astfel incat la stationare sa nu incurce traficul rutier. Stationarea pe cele trei benzi de circulatie va fi interzisa, exceptie cele doua laterale.

Pe Sos. Pantelimon, in dreptul hipermarketului Cora, se va construi o statie intermodala unde vor iopri toate mijloacele de transport: tramvai, autobuz si microbuz. Cand va fi gata statia de metrou Pantelimon-Universitate, statia va fi conectata si cu acest mijloc de transport.

Sos Pantelimon Cora

Sos Pantelimon (Cora) – modernizare

In zona se va mai construi o parcare subetrana de tipul „park&ride”, conectata cu statia, unde se va putea parca masina, pentru ca mai apoi sa se foloseasca mijloacele de transport in comun.

Toate statiile vor fi acoperite cu copertine, trecerile pietonale vor fi semaforizate, vor exista artere pentru biciclisti, fantani arteziene, iar spatiile verzi sunt prevazute pe toata aceasta artera Iancului-Pantelimon.