Soţia lui Will Smith vrea să boicoteze Premiile Oscar!

De: Nicoleta Nicolae / 20.01.2016, 10:39

Soţia lui Will Smith vrea să boicoteze Premiile Oscar!
Jada Pinkett Smith, soţia lui Will Smith, împreună cu regizorul Spike Lee au anunţat că vor boicota gala de decernare a premiilor Oscar, în februarie, pentru că printre nominalizaţi nu se află nici un artist de culoare.

Nominalizările la premiile Oscar au fost anunţate joi, iar artiştii de culoare au fost trecuţi cu vederea pentru al doilea an consecutiv, contribuind la reapariţia celebrului hashtag #OscarsSoWhite (Oscaruri atât de albe), care a generat numeroase controverse pe Twitter, în 2015, informează Reuters, citat de MEDIAFAX.

Spike Lee, regizorul unor filme precum „Do The Right Thing” şi „Chi-Raq” (2015), a spus că a preferat să facă acest anunţ (referitor la boicotarea galei Oscar 2016, n.r.) chiar în ziua în care în Statele Unite este comemorată data la care a fost asasinat activistul pentru drepturi civile Martin Luther King Jr. „Cum este posibil ca pentru al doilea an consecutiv toţi cei 20 de nominalizaţi din categoriile actorilor să fie cu toţii albi? Fără să ne mai referim la celelalte categorii”, a scris Spike Lee pe Twitter, utilizând la rândul său hashtag-ul #OscarsSoWhite.

„40 de actori albi în 2 ani şi niciunul de culoare. Noi, persoanele de culoare, nu putem să jucăm bine?”, a continuat Spike Lee, care a fost recompensat cu un Oscar onorific, în noiembrie 2015.

 Pe de altă parte, actriţa Jada Pinkett Smith, soţia actorului şi cântăreţului Will Smith, care a devenit celebră după rolul din trilogia „Matrix”, a anunţat că va boicota la rândul ei gala premiilor Oscar 2016.

„Poate este timpul să ne retragem resursele şi să le îndreptăm din nou spre comunitatea noastră, să dezvoltăm programe pentru noi înşine, care să ne recunoască meritele, în modalităţi care ni se vor părea potrivite şi care vor fi la fel de bune şi de valoroase ca aşa-zisul mainstream”, a declarat actriţa americană într-o înregistrare video publicată pe Facebook.

Soţul ei Will Smith, care joacă rolul principal în drama „Concussion”, şi Idris Elba, care interpretează rolul unui lider militar african în filmul „Beasts Of No Nation”, se numără printre actorii de culoare care nu au fost nominalizaţi la Oscarurile din acest an. Întreaga distribuţie – alcătuită exclusiv din actori de culoare – şi regizorul filmului „Straight Outta Compton” nu au fost nici ei nominalizaţi.