Soțiile frumoase, secretul unei căsnicii fericite

De: Marian Andrei / 21.11.2013, 13:40
Soțiile frumoase, secretul unei căsnicii fericite
Secretul unei căsnicii îndelungate și fericite nu constă în compatibilitatea dintre personalitățile celor doi soți, nici în existența unor interese similare, ci în frumusețea femeilor cu care sunt căsătoriți.

Acesta este rezultatul unui studiu condus de A ndrea Meltzer, profesor de psihologie la Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences, care a analizat peste 450 de tineri căsătoriți pe parcursul unei perioade de patru ani.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Pe parcursul celor patru ani, fiecare soț și fiecare soție au fost invitați, separat, de până la opt ori, să își declare nivelul de satisfacție în privința vieții de cuplu.

Soții din toate cele patru grupuri s-au declarat mai satisfăcuți decât soțiile lor la începutul căsniciei.

În timp, bărbații ale căror soții au primit un scor de atractivitate ridicat și-au menținut satisfacția maritală la un nivel mai mare decât cel declarat de soțiile lor.

La rândul lor, soțiile frumoase s-au declarat, în medie, mai satisfăcute, iar autorii studiului au atribuit acest nivel de satisfacție următorului principiu: un soț mai fericit face ca mariajul în sine să fie mai fericit.

În schimb, atractivitatea soțului nu a avut un impact asupra căsniciei. Femeile nu s-au declarat nici mai fericite, nici mai puțin fericite – nici la începutul căsniciei, nici pe parcursul celor patru ani – datorită sau din cauza gradului de atractivitate al soților lor.