Spala-ti masina

Apropo.ro / 24.07.2002, 11:35
Spala-ti masina
Ai gasit scris pe masina cuvantul SPALA-MA? Atunci treci la treaba. Nu e greu si nu iti va lua prea mult timp. In continuare, vei gasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti faci masina sa straluceasca de curatenie. Mai intai aduna instrumentele necesare spalarii masinii. Vei avea


Ai gasit scris pe masina cuvantul SPALA-MA? Atunci treci la treaba. Nu e greu si nu iti va lua prea mult timp. In continuare, vei gasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti faci masina sa straluceasca de curatenie.

Mai intai aduna instrumentele necesare spalarii masinii. Vei avea nevoie de un prosop fin, o carpa moale sau o manusa cu un deget, o galeata si un sapun lichid special, pentru spalarea masinii. Atentie, nu folosi detergent in loc de sapun, acesta va lua din stralucirea masinii, matuind vopseaua.

De asemenea, este indicat ca masina sa nu fie spalata in soare deoarece vopseaua masinii va avea de suferit. Daca nu ai un loc umbros unde sa o speli, incearca dimineata sau cu putin timp inainte de caderea serii, cand soarele apune.

Ai grija cum faci amestecul de apa cu sapun, in general ai nevoie doar de un capacel sau doua de sapun la 5 litri de apa. Prea mult sapun va lasa urme pe masina, atunci cand se va usca.

Dupa ce ai pulverizat pe masina amestecul de apa cu sapun, uda prosopul si incepe spalarea masinii de sus in jos. Spala o portiune si dupa aceea clateste-o. Clatirea are rolul de a preveni uscarea sapunului pe vopseaua masinii.

Odata ce ai spalat intreaga caroserie, treci la clatirea ei. Cu ajutorul unui furtun sau a unei galeti, arunca apa curata pe masina. Dupa aceea, apuca un prosop curat si sterge masina pentru a o usca.

Rotile pot fi spalate ultimele, dar ai grija sa nu imprastii apa cu care le speli, pe masina abia curatata. Pentru o spalare mai eficienta foloseste o perie, care te ajuta sa indepartezi praful si noroiul depus. Daca nu dispui de o perie, este buna si o carpa.

Mirel MIRCEA

Tags: